Ουκρανία: Μαζική εκκένωση του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ο επικεφαλής της περιοχής


Εκκενώνεται το Ντονέτσκ όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, με τον επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας να προτρέπει τους αμάχους να μεταβούν στη Ρωσία.
Η κίνηση γίνεται εν μέσω της ανησυχίας για μία ουκρανική εισβολή, την ώρα που το Κίεβο έχει προβεί ήδη σε βομβαρδισμούς.

«Όταν ο εχθρός βομβαρδίζει τους οικισμούς της δημοκρατίας, μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των πολιτών μας. Ως εκ τούτου, από σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, οργανώθηκε μαζική κεντρική εκκένωση του πληθυσμού στη Ρωσική Ομοσπονδία με προτεραιότητα σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR).

Ο κ. Πουσίλιν πρόσθεσε υπάρχει συμφωνία με τις ρωσικές αρχές και εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τον πληθυσμό είναι έτοιμες στο Ροστόφ.

«Στους εκτοπισμένους θα παρασχεθεί ό,τι χρειάζονται. Έχουν δημιουργηθεί όλες οι συνθήκες στα σημεία ελέγχου για γρήγορη μετάβαση» έσπευσε να συμπληρώσει.

«Η Ουκρανία σχεδιάζει να καταλάβει το Ντονμπάς με τη βία»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν λάβει θέσεις μάχης και είναι έτοιμες για τη βίαιη κατάληψη του Ντονμπάς.

«Οι ένοπλες δυνάμεις του εχθρού βρίσκονται σε σχηματισμούς μάχης και είναι έτοιμες να καταλάβουν το Ντονμπάς με τη βία», προειδοποίησε.

Παράλληλα, εκτιμά πως ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα διατάξει σύντομα τον στρατό της χώρας του να εξαπολύσει επίθεση στο Ντονμπάς και θα εφαρμόσει σχέδιο εισβολής στα εδάφη των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Κρεμλίνο: Η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι πολύ ανησυχητική

Η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι πολύ ανησυχητική τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα και η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία του Λουγκάνσκ έκανε λόγο για συνεχείς βολές από πλευράς Κιέβου, επιμένοντας πως η κατάσταση στο σημείο επαφής έχει κλιμακωθεί.

Το Λουγκάνσκ, όπως συμπλήρωσε, πιστεύει ότι το Κίεβο ετοιμάζεται για στρατιωτική δράση.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.