Άκαρπη η συνάντηση των αγροτών με τον Σπήλιο Λιβανό



Με πολλά «αν» και «θα» αλλά ακόμα με περισσότερα «δεν» πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τον αρμόδιο υπουργό Σπήλιο Λιβανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrocapital.gr, οι αγρότες έφυγαν απογοητευμένοι με μόνη δέσμευση εκ μέρους του υπουργού ότι για το 2022 δεν θα εφαρμοστεί το ΑΤΑΚ. Τους προειδοποίησε ωστόσο ότι το ΑΤΑΚ σύντομα θα εφαρμοστεί και τους κάλεσε να προετοιμαστούν γι΄αυτό.

Στο δεύτερο κρίσιμο ζήτημα που αφορά το ενεργειακό κόστος δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα του πετρελαίου ενώ για τις υπέρογκες και δυσβάσταχτες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι θα ισχύσει η επιδότηση του 80% επί των αυξήσεων μέχρι τον Δεκέμβριο ενώ από Ιανουάριο η επιδότηση θα μειωθεί στο 50% όπως και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Ωστόσο όταν οι αγρότες του έδειξαν τα τιμολόγια των χιλιάδων ευρώ που καλούνται να πληρώσουν, όταν τον ρώτησαν πότε θα πάρουν την επιδότηση και τι θα γίνει με όσους δεν την έχουν λάβει και δεν μπορούν να πληρώσουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος, ο Σπήλιος Λιβανός δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση ενώ φάνηκε να μην κατανοεί ή να μην έχει ενημερωθεί επαρκώς για το μέγεθος και τις συνέπειες του προβλήματος.

Το τρίτο χτύπημα ήρθε για τους αγρότες σε ό,τι έχει να κάνει με τις αυξήσεις στα σπόρια, τα λιπάσματα και τις ζωοτροφές καθώς εκεί ο υπουργός βρήκε καταφύγιο στον διεθνή παράγοντα. Αναφέρθηκε στις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, στους ευρωπαίους υπουργούς Γεωργίας για να καταλήξει ότι συζητείται να δοθεί ένα κονδύλι στήριξης το οποίο ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ούτε στο πόσο θα είναι, ούτε ποιους αφορά και φυσικά ούτε και πότε θα δοθεί.

Το συμπέρασμα; Οι αγρότες επιδεικνύουν διάθεση διαλόγου, εξηγούν τα ζωτικά προβλήματα που οδηγούν σε αδιέξοδα αλλά τελικά δεν βρίσκουν ανταπόκριση. Προφανώς η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός δεν έχουν καταλάβει ότι δεν απειλούνται απλώς ζωές και περιουσίες παραγωγών, αλλά κινδυνεύει η αγροτική παραγωγή της χώρας. Κι αυτό είναι εθνικό θέμα!
agrocapital.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.