Σχέδιο «εκκαθάρισης» των δανείων του ΔΝΤ - Τι άλλο θα αποπληρωθεί


Το σχέδιο για συνέχιση των πρόωρων αποπληρωμών δανείων που έλαβε η Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από τους ευρωπαίους εταίρους κατά τα μνημονιακά χρόνια, τίθεται σε εφαρμογή από το ΥΠΟΙΚ του επόμενους δύο μήνες. 

Το οικονομικό επιτελείο είχε προαναγγείλει πριν το τέλος του 2021, ότι στοχεύει εντός της τρέχουσας χρονιάς, να αποπληρώσει νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, το συνολικό υπόλοιπο των κεφαλαίων από το ΔΝΤ, που ανέρχεται σε 1,8 δισ.ευρώ. Ηδη η χώρα έχει αποπληρώσει περί τα 6 δισ στο Ταμείο.


Εντός των επόμενων δύο μηνών, σύμφωνα με αξιωματούχους του οικονομικού επιτελείου, που μίλησαν στο Reuters, θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω αποπληρωμή, όπως επίσης και αυτή που αφορά πρόωρα δάνεια από ευρωπαίους εταίρους, τα οποία ανέρχονται στα 5,3 δισ.ευρώ και λήγουν το 2022 και το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Συνολικά εντός του επόμενου διμήνου η Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει περισσότερα από 7 δισ.ευρώ σε δάνεια. «Σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε τις πληρωμές τους επόμενους δύο μήνες. Αυτό θα μας βοηθήσει να μειώσουμε τον λόγο του χρέους μας προς το ΑΕΠ ενώ θα στείλει επίσης ένα μήνυμα στις αγορές ότι η ελληνική οικονομία είναι δυνατή και υγιής», δήλωσαν οι Ελληνες αξιωματούχοι στο Reuters.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.