Οταν οι άχρηστοι δεν ξέρουν τι είναι ζωή ούτε τι είναι χώρα μόνο την αχρηστία τους ξέρουν του χαρβαρντ'Οταν οι άχρηστοι δεν ξέρουν  τι είναι ζωή ούτε τι είναι χώρα μόνο την αχρηστία τους ξέρουν του χαρβαρντ 
Ούτε καν έχουνε καταλάβει ότι θα στείλουν τον κόσμο σε αυτοκτονίες και σε μαρασμό ένα ολόκληρο λαό και χωρίς παραγωγή ΠΑΕΙ ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ πάντα δεν θΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ.....  χωρίς πραγματικό χρήμα ΚΑΙ ΘΑ ΜΑς ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΑΧΛΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΥΛ ΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ Η  ΤΣΕΠΗ ΘΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ,,,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΝΕ ΟΥΤΕ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΩΡΆ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ

Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει με την ενεργεία και βγαίνει ο υπουργός που έκανε την βρομοδουλειά να λέει προχτές να σβήνεται τα φώτα και να μην ανοίγεται θερμοσίφωνα ,,μια που όλα γύρω πλέον από την ενεργεία έχουνε φτιαχτεί και όλα ανάγκασαν να λειτουργούν μέσα απο ενεργεία ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ να γινει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ,,,

ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΜΠΟΫΣ ΤΟΥ ΧΑΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΠΩς ΕΙΠΏΘΗΚΕ ΑΠΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ,,ΑΠΟ ΑΦΙΣΟΚΌΛΛΗΣΗ, ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΛΕΓΙΟΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ Ας ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ Πως δεν εκτυπώνονται η φυτρώνουν και  ΠΟΥΛΑΝΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ..ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ ,

,ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ,,,ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕς ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΕΞΥΓΊΑΝΣΗ ΟΣΑ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΜΑΤΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ,,ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ  ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΧΑΒΑρτιανου υπουργού που πήρε την θέση με την άξια του αόρατου θεού του χρήματος που κατασκευάζει το κάθε σκουλ ....και το πιστεύει...ο βαλτός άβγαλτος αδούλευτος μόνο εμάς δουλεύει που μας ξεγέλασε και τον ψηφίσαμε  και λεγε λεγε απο κανάλια θα το πιστέψουν και οι άλλοι όσο και ψηλα να σε καθηγητής θα σε μπουκώσουν θα σε φιμώσουν και τελικά θα σε υποτάξουν αν δεν φύγεις απο την χώρα και θα λένε όλα καλά και τι καλά τα κάνουν..ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΤΑΜΕ ............ΤΙ ΑΡΑΓΕ???

Όλοι φώναζαν ΤΙ ΚΆΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕΕ ΑΧΡΉΣΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ  όλοι Φώναζαν τουλάχιστον οι καθηγητές πανεπιστημίων αλλά βγάζατε κάτι ζεφερους που λέγανε για τα πράσινα άλογα και τρίχες ...

Πουλάνε πουλάνε μεχρι και την ΛΑΡΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΝΙΚΕΛΙΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ  ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ ΓΙΑ  ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ,,ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ Ο ΛΙΓΝΙΤΗΣ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΑΚΙΚΌ ΟΞΥ ΧΡΗΣΙΜΟΤΑΤΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ τα αναψυκτικά 

Να μου πεις ...για να μην πάρει όλη την δόξα των ξεπουλημάτων που κάνει την αρχή και μετά πάει σε άλλο υπουργείο και το όνομα του είναι συνδεδεμένο με τέτοια ,,φέρανε τον καινούργιο να τελείωση τον λαό και ούτε που το κατάλαβε τι έκανε ,,άπλα λέει και πιστεύει αυτά ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ 

ΦΥΣΙΚΑ Ο ΞΕΠΟΥΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ,,,,ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ 

Πάρτε τώρα πίσω τη ρήτρα αναπροσαρμογής!

ΑΠΟ ΤΟ  ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ
Είναι φανερό πως η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού εκμεταλλεύτηκε με άκρατο κυνισμό την άγνοια του κόσμου ως προς τον μηχανισμό της ρήτρας αναπροσαρμογής που κρυβόταν στα ψιλά γράμματα των συμφωνιών με τους πολίτες. Οι λόγοι και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την κυβερνητική μηχανή εξηγούνται λεπτομερώς παρακάτω.

Ωστόσο, στο σημείο αυτό θα πρέπει να καταχωριστεί μια απλή διαπίστωση: Η κυβέρνηση και η ηγεσία της ΔΕΗ οφείλουν να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση στην άρση της ρήτρας αναπροσαρμογής και να επιτρέψουν στον κάθε καταναλωτή να υπογράψει συμφωνία στη χαμηλότερη δυνατή τιμή ανά κιλοβατώρα και σε σταθερή βάση χωρίς μελλοντικές ανατροπές. Μόνον τότε θα ηρεμήσει η κοινωνία και θα αποφευχθούν τα χειρότερα. Αλλιώς, οι επιπτώσεις αυτής της ανάλγητης τακτικής, οι οποίες είναι ήδη ορατές, θα οδηγήσουν σε δραματικές εξελίξεις. Ο πληθωρισμός και το κόστος ενέργειας (ηλεκτρισμός και θέρμανση) εξωθούν τους πολίτες στα άκρα. Κανείς, όμως, δεν έχει το δικαίωμα να οδηγεί με συνειδητές επιλογές τους πολίτες στην εξαθλίωση. Οι πολιτικές ηγεσίες που το επιχειρούν θα το πληρώσουν στο ακέραιο.

Η απίστευτη κοινωνική αναλγησία της ΔΕΗ - Ποιος φταίει

Τι συνέβη λοιπόν και αιφνιδίως οι πολίτες άρχισαν να δέχονται λογαριασμούς προς εξόφληση με εξωπραγματικά ποσά που αδυνατούν να καταβάλουν; Κάποιοι θα μιλήσουν για «κεραυνό εν αιθρία» για τους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας και ειδικότερα για τους πελάτες της ΔΕΗ. Πρόκειται για μια μη αναμενόμενη εξέλιξη, η οποία αιφνιδίασε καταναλωτές και ΔΕΗ; Μάλλον όχι. Όλα δείχνουν πως η ηγεσία της ΔΕΗ συνειδητά μεθόδευσε την επιβολή ρήτρας αναπροσαρμογής, αφήνοντας αχαλίνωτες τις αυξήσεις της τιμής της kWh. Χωρίς πλαφόν και δικλίδες ασφαλείας. Πρόκειται για μια εκούσια στρέβλωση της αγοράς η οποία προκλήθηκε όταν οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος προσέφυγαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και κατήγγειλαν τη ΔΕΗ πως «τους σβήνει από τον χάρτη» λόγω χαμηλής κοστολόγησης της κιλοβατώρας.

Η ΔΕΗ προτίμησε να ικανοποιήσει τους… «ανταγωνιστές» της του ιδιωτικού τομέα της, φέρνοντας σε απόγνωση εκατομμύρια καταναλωτές και επαγγελματίες. Μετά τις μεγάλες αυξήσεις των λογαριασμών ρεύματος τον Σεπτέμβριο, ήλθε ένας ακόμη πιο δραματικός Δεκέμβριος για τη χαριστική βολή, και τώρα η κατάσταση χαρακτηρίζεται εκτός ορίων. Δεν φταίει δηλαδή αποκλειστικά η διεθνής ενεργειακή κρίση ούτε οι αυξήσεις στο φυσικό αέριο και στο πετρέλαιο που επέβαλαν οι αγορές. Φταίει η σαφής και μεθοδευμένη επιλογή της ΔΕΗ, δηλαδή της κυβέρνησης και των αρμόδιων οικονομικών υπουργείων. Υπάρχουν δηλαδή προσωποποιημένες ευθύνες.

Το μυστικό της ρήτρας και η «κομπίνα» της ΔΕΗ

Ο Διάβολος κρύβεται πάντοτε στις υποσημειώσεις και στα μικρά γράμματα κάτω από κάθε συμφωνία. Ο μέσος πολίτης αγνοούσε, και δυστυχώς εξακολουθεί να αγνοεί, πως η ΔΕΗ ενεργοποίησε από την 5η Αυγούστου και μετά μονομερώς και χωρίς να ενημερώσει τους πελάτες της τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Πρόκειται για αυτόματη διαδικασία. Μέχρι τότε η ΔΕΗ πρόσφερε στην αγορά ρεύμα στη χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Η τιμή αυτή μπορούσε και να αγγίξει τα 0,17 λεπτά του ευρώ. Οι ανενημέρωτοι πολίτες έπεσαν στην καλοστημένη παγίδα. Ούτε γνώριζαν ούτε και πέρασε ποτέ από το μυαλό τους πως θα υπάρξει τέτοια αλλαγή πολιτικής από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Τι ακριβώς συνέβη

Μέχρι τώρα η ΔΕΗ επέτρεπε στους καταναλωτές να «κλειδώσουν» την τιμή χρέωσης για δύο χρόνια αποφεύγοντας τη ρήτρα αναπροσαρμογής αν ήταν πελάτες της στα προγράμματα MyHomeOnline, myHomeEnter και για έναν χρόνο στο πρόγραμμα MyHomeEnter+.  

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας, οι οποίοι, με επιστολή στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), τόνισαν ότι η ΔΕΗ χρησιμοποιεί αθέμιτες πρακτικές ανταγωνισμού, εκμεταλλευόμενη το παλαιότερο μονοπώλιο που είχε στην αγορά.  

Ωστόσο, το «κλείδωμα» της τιμής χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής είναι κάτι που προσφέρεται από όλους τους παρόχους. Ο λόγος των αντιδράσεων είναι ότι η τιμή που προσέφερε η ΔΕΗ μέχρι τις 2/12/2021 ήταν κάτω από το μισό της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος Οκτωβρίου και ότι εκμεταλλεύεται την αποκλειστική της πρόσβαση στην υδροηλεκτρική παραγωγή, κάτι που της δίνει σημαντικό πλεονέκτημα και ευελιξία, ιδιαίτερα τώρα που οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί. 

Πλέον, μετά τις αντιδράσεις του ανταγωνισμού, η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ από τις 3 Δεκεμβρίου του 2021 περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές:  

1. Αύξηση έως 80% στην τιμή της κιλοβατώρας σε σχέση με την προηγούμενη τιμή.  

2. Το «κλείδωμα» της σταθερής τιμής χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής ισχύει πλέον για έναν χρόνο, αντί για δύο που ίσχυε πριν.

Η νέα ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων προμήθειας 

Από τις 5 Αυγούστου του 2021 η ΔΕΗ έχει εισαγάγει έναν νέο τρόπο τιμολόγησης για το ρεύμα που καταναλώνεται (ανταγωνιστικές χρεώσεις) από νοικοκυριά, αλλά και επαγγελματίες στη χαμηλή τάση.   

Σύμφωνα με ενημέρωσή της, η ΔΕΗ θα αντικαταστήσει τη ρήτρα CO2 που ίσχυε μέχρι τώρα για τα τιμολόγια ρεύματος χαμηλής τάσης και η οποία είχε ενεργοποιηθεί από τις αρχές Μαΐου.

Τη θέση της πήρε η νέα ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία πλέον θα βασίζεται στην τιμή που έχει η χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.   

Η νέα ρήτρα, που ονομάζεται «Ρήτρα Αναπροσαρμογής Χρεώσεων Προμήθειας», αφορά στα «παλιά» οικιακά τιμολόγια και στα επαγγελματικά τιμολόγια χαμηλής τάσης (δηλαδή ισχύει για όλους τους πελάτες της ΔΕΗ στη Χαμηλή Τάση, εκτός από αυτούς που έχουν επιλέξει κάποιο από τα νέα προγράμματα myHome Enter/ Online/ Enter+).

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.