Κόβουν την κάλυψη της παροχής οξυγόνου από τον ΕΟΠΥΥ!


Το τελειωτικό χτύπημα στους ασθενείς εν μέσω πανδημίας, δίνει η κυβέρνηση.

Μετά την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που τέθηκε ήδη σε ισχύ, ο ΕΟΠΥΥ σταματά να καλύπτει το κόστος προμήθειας οξυγόνου!!

Με την εν λόγω απόφαση η κυβέρνηση προκαλεί ασφυξία σε χιλιάδες ασθενείς-χρήστες οξυγόνου, καθώς είναι αδύνατο να καλύψουν οι ίδιοι τη δαπάνη προμήθειας του οξυγόνου που μέχρι τώρα κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ.

Σε ερώτηση, προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, που κατέθεσαν με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κάνουν λόγο για δυσβάσταχτο κόστος το οποίο θα πέσει πάνω σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που αδυνατούν να αναπνεύσουν χωρίς την χορήγηση οξυγόνου (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, καρκινοπαθείς κ.ά.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθειά του οξυγόνου, καθίσταται πλέον απαγορευτική για τη μεγάλη πλειοψηφία, καθώς η ελάχιστη επιβάρυνση υπολογίζεται ότι θα ανέρχεται σε δεκάδες ευρώ μηνιαίως.

«Πρόκειται για μια ακραία ανάλγητη κίνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, με δεδομένο ότι η ελληνική κοινωνία -πόσο μάλλον τα πιο ευάλωτα τμήματά της- ήδη έχει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της πανδημίας και της ακρίβειας, των δυσθεώρητων αυξήσεων στο ρεύμα και τα αυξημένα κόστη θέρμανσης, προβλήματα που προκαλούνται από την κυβερνητική ανικανότητα, ανευθυνότητα και ταξική μεροληψία», τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επιπλέον, τονίζεται ότι μέχρι πρότινος ο ΕΟΠΥΥ κάλυπτε τη δαπάνη για την παροχή οξυγόνου, ενώ η συνταγογράφηση του -που ήταν περιοδική- γινόταν από τον γιατρό του ασθενούς.

Πλέον, οι ασθενείς θα υποχρεούνται να προπληρώνουν τη δαπάνη, κατόπιν να προσκομίζουν τη χειρόγραφη συνταγή του γιατρού σε τοπικό υποκατάστημα ΕΟΠΥΥ μαζί με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά, προκειμένου να εξεταστεί το αίτημά τους για την κάλυψη της δαπάνης.

Παράλληλα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο της απόρριψης του αιτήματος και της επιστροφής των χρημάτων μετά από αρκετούς μήνες στους ασθενείς που ήδη θα τα έχουν καταβάλει.

«Με δεδομένο ότι οι εταιρείες προμήθειας οξυγόνου αποπληρώνονταν από τον ΕΟΠΥΥ σε διάστημα έως και τεσσάρων μηνών, αντιλαμβάνεται κάποιος τι μπορεί να σημαίνει για τους ασθενείς μια αντίστοιχη καθυστέρηση στην επιστροφή των χρημάτων», προειδοποιούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, οι ίδιοι ζητούν από τον υπουργό Υγείας να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο απορρύθμισε εν κρυπτώ ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά στη ζωή χιλιάδων ασθενών, οι οποίοι δεν είχαν καμία προειδοποίηση και ενημέρωση για το ό,τι δεν θα μπορούν πλέον να προμηθευτούν δωρεάν το οξυγόνο τους.
 
Τέλος, ο Θ. Πλεύρης καλείται να απαντήσει αν εγγυάται πως δεν τίθεται σε κίνδυνο η υγεία ακόμη και η ζωή των ανθρώπων που θα στερηθούν το οξυγόνο, εξαιτίας αυτής της ανάλγητης και επικίνδυνης υπουργικής απόφασης.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.