Οι αγρότες ζητούν συνάντηση με Μητσοτάκη..Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις τους!!


 




Το κλείσιμο των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας εξετάζουν οι αγρότες μετά τη σημερινή πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και κλιμάκιο υπουργών προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν μέσω του κύματος ακρίβειας, ειδικά σε καύσιμα και ενέργεια.

Δεκάδες είναι ήδη τα μπλόκα σε όλη την χώρα από αγρότες που συνεχίζουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς σε δρόμους της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας αλλά και στην Πελοπόννησο.

Την  Κυριακή, προχώρησαν στον συμβολικό αποκλεισμό διάρκειας μίας ώρας της Εθνικής Οδού στο μπλόκο της Νίκαιας φωνάζοντας το σύνθημα:

    «Τώρα με τα πόδια μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ».

Οι αγρότες, διεκδικούν μείωση του υψηλού κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια. Ψηλά στο πακέτο των αιτημάτων τους βρίσκεται η προστασία από τις φυσικές καταστροφές μέσω των αναγκαίων έργων υποδομής, με αλλαγή του κανονισμού ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει παραγωγή και κεφάλαιο στο 100%. Επίσης ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές.

Στ. Τσικριτζής: Το κόστος παραγωγής δεν μας αφήνει να καλλιεργήσουμε

Η πανελλαδική σύσκεψη των 29 μπλόκων αποφάσισε:

1. Να ενισχυθούν με επιπλέον τρακτέρ τα υπάρχοντα μπλόκα και να στηθούν κι άλλα σε περιοχές όπου υπάρχουν οι δυνατότητες, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές εφεδρείες στα χωριά που πρέπει να αξιοποιηθούν.

2. Να οργανωθούν, κατά τακτά διαστήματα, πανελλαδικά συντονισμένες δράσεις: την Τρίτη στα διόδια, την Τετάρτη αποκλεισμοί εθνικών οδών.

3. Να ζητηθεί από την κυβέρνηση απάντηση για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων, όπως έχουν καθοριστεί από τις συνελεύσεις των Μπλόκων. Σε αυτό το πλαίσιο ζητάνε συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό.

Αποφασίστηκε, επίσης, να απευθυνθεί κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν περισσότερο την ενεργή εργατική - λαϊκή στήριξη στα δίκαια αιτήματα και στον αγώνα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών.
Τα αιτήματα των αγροτών

    Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
    Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
    Τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.