Κεντρική Μακεδονία: Ύφεση της κακοκαιρίας - Πού χρειάζονται αλυσίδες


Ύφεση της κακοκαιρίας παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, ωστόσο το πέρασμα της «Μπιάνκα» άφησε χιόνια και δημιούργησε προβλήματα ηλεκτροδότησης την Κυριακή σε αρκετούς νομούς, τα οποία αποκαταστάθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας εργάζονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση βλαβών στη Νικήτη Χαλκιδικής και στο Κάτω Γραμματικό Έδεσσας.

Στο μεταξύ, πυροσβέστες με ένα όχημα απομάκρυναν δύο νεαρούς από την περιοχή κοντά στο καταφύγιο του Χορτιάτη και τους μετέφεραν σε ασφαλές σημείο, καθώς το όχημα στο οποίο επέβαιναν δεν έφερε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω των χιονοπτώσεων, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών είναι απαραίτητη σε ορισμένα τμήματα του επαρχιακού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον Νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται, στην επαρχιακή οδό Βέροιας - Σελίου από το 19ο έως το 26ο χιλιόμετρο (χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης από το 94ο έως το 97ο χιλιόμετρο (όρια Ν. Κοζάνης), στις επαρχιακές οδούς Βέροιας - Ξηρολιβάδου από το 0 έως το 18ο χιλιόμετρο, Βέροιας - Φυτειάς από το 0 έως το 14ο χιλιόμετρο, Βέροιας - Δασκίου από το 0 έως το 39ο χιλιόμετρο.

Στον Νομό Πέλλας, αλυσίδες χρειάζονται όσοι κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - χιονοδρομικού κέντρου Βόρα, από το 20ό χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό.

Στον Νομό Χαλκιδικής, στην παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη), από το 72ο έως το 85ο χιλιόμετρο.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Μετεωρολογικό Σταθμό Μακεδονίας, η κακοκαιρία έχει κινηθεί προς την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ωστόσο από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται να πυκνώσουν οι νεφώσεις και να έχουμε νέες βροχοπτώσεις, χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 300 μέτρα σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.