Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων πυγμαχία, άρση βαρών και μοντέρνο πένταθλο


Λειτουργώντας για μια ακόμα αφορά με εμπορικά κίνητρα και τις λογικές του τι πουλάει περισσότερο, παρά τις όποιες προφάσεις, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έθεσε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων τα αθλήματα της άρσης βαρών, της πυγμαχίας και του μοντέρνου πεντάθλου. 

Η απόφαση θα έχει ισχύ από τη διοργάνωση του 2028, στο Λος Αντζελες. Σημειωτέον, τα συγκεκριμένα αθλήματα αποτελούν Ολυμπιακά αγωνίσματα εδώ και πάνω από έναν αιώνα και η κατάργησή τους αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις το επόμενο διάστημα. 

Ως αιτία για το «κόψιμο» η ΔΟΕ επικαλέστηκε υποθέσεις σκανδάλων ντόπινγκ και διαφθοράς στους κόλπους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση και τη διαιτησία στην πυγμαχία, για το δε μοντέρνο πένταθλο ότι τελεί υπό καθεστώς αναμόρφωσης, με τη διαφαινόμενη κατάργηση του αγωνίσματος της ιππασίας.


Στον αντίποδα, η ΔΟΕ αποφάσισε να εδραιώσει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα τα αθλήματα της αναρρίχησης, του σέρφινγκ και του σκέιτμπορντ. Είχαν συμπεριληφθεί - δοκιμαστικά - στο πρόγραμμα των Αγώνων στο Τόκιο το 2021 και θα εισαχθούν άμεσα στο μόνιμο πρόγραμμα, αρχίζοντας από τους Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Αναμένεται έτσι να ανέβει κατακόρυφα το ενδιαφέρον για αυτά, και ιδιαίτερα το σερφ και το σκέιτμπορντ, ενόψει των Αγώνων του Λος Αντζελες, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις ΗΠΑ.


Η πυγμαχία κ η άρση βαρών από τα πιο αρχαία ολυμπιακά αθλήματα μένουν εκτός  για να μπει το μπρέικ ντάνσινγκ, το σκέιτμπόρντινγκ, το σέρφινγκ και η αναρρίχηση....


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.