Ο πρόεδρος τής Ουκρανίας Ζελένσκι κήρυξε γενική επιστράτευση!!


 




Γενική επιστράτευση στην Ουκρανία εντός 90 ημερών αποφάσισε ο Πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως έγινε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (25/02).

Χαρακτηριστικά, στο σχετικό διάταγμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρεται: «Αποφασίζω να ανακοινώσω και να πραγματοποιήσω γενική επιστράτευση».

Ειδικότερα, κατά το εν λόγω διάταγμα, η γενική επιστράτευση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 90 ημερών στην επικράτεια των Βινιτσκά, Βολίν, Ντνιπροπετρόφσκ, Ντονέτσκ, Ζιτομίρ, Ζακαρπάτσκα, Ζαπορίζια, Ιβάνο-Φρανκίφσκ, Κιέβου, Κιροβόχραντσκα, Λουγκάνσκ, Λβιβ, Νικολάεφ, Οδησσού, Πολτάβα, Ριβ , Σούμι, Τερνοπόλ, Χαρκόβου, Χερσώνας, Χμελνίτσκι, Τσερκάσι, Τσερνιβτσί και Τσέρνιγκοφ.

Υπενθυμίζεται πως, την Πέμπτη (24/02), ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους Ρώσους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι περιστάσεις «απαιτούν αποφασιστική και άμεση δράση από εμάς, οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς στράφηκαν στη Ρωσία με αίτημα βοήθειας».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, όλη η ευθύνη για την αιματοχυσία θα βαρύνει τη συνείδηση του κυβερνώντος καθεστώτος στην Ουκρανία και κάλεσε τον ουκρανικό στρατό να μην ακολουθήσει τις εγκληματικές εντολές των ουκρανικών Αρχών και να καταθέσει τα όπλα του.

Εν συνεχεία, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επίθεση με πυραύλους, από αέρος ή με πυροβολικό στις πόλεις της Ουκρανίας.

Η στρατιωτική υποδομή, οι εγκαταστάσεις αεράμυνας, τα στρατιωτικά αεροδρόμια και η αεροπορία της Ουκρανίας απενεργοποιήθηκαν από όπλα υψηλής ακρίβειας και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Ακόμα, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες «δεν προέβαλαν καμία αντίσταση», τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας έχουν κατασταλεί και η στρατιωτική υποδομή των στρατιωτικών αεροπορικών βάσεων έχει απενεργοποιηθεί.

Επισημαίνεται, σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ότι ο άμαχος πληθυσμός δεν βρίσκεται σε κίνδυνο. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.