Έκτακτη συνεδρίαση αύριο, του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργόΑύριο στις 09:30 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του  Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με τη συμμετοχή και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και θεωρεί μέγιστη προτεραιότητα την εξασφάλιση της τροφοδοσίας της χώρας σε φυσικό αέριο. Το δυσμενές σενάριο το οποίο εξετάστηκε ενδελεχώς σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, την περασμένη εβδομάδα, προβλέπει εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αντίποινα-κυρώσεις από τη Δύση και διακοπή εκ μέρους της Μόσχας, της τροφοδοσίας με αέριο όλης της Ευρώπης.

Αυτομάτως, για την Ελλάδα θα προκληθεί έλλειμμα στην τροφοδοσία που μπορεί να φτάσει και το 20% των συνολικών αναγκών, το οποίο θα καλυφθεί μέσω δύο εναλλακτικών πηγών. Η πρώτη είναι με την αύξηση των φορτίων με υγροποιημένο αέριο (LNG), από τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, ενώ η δεύτερη αφορά τον αγωγό TAP και το αζερικό αέριο που εισέρχεται στη χώρα. Μέσω αυτών των δύο «πηγών» η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μετριάσει τη ζημιά, που η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορεί να επουλωθεί πλήρως.
ΜΕΤΑ ΤΗ ''ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ'' ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ''ΒΛΑΒΕΡΟΥ'' ΛΙΓΝΗΤΗ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ ΘΑ ''ΠΡΑΣΙΝΙΣΕΙ'', ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ....

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.