ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΟΥΚΡΑΝΩΝ!


 


Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο (υπάρχουν πληροφορίες και για τρεις) Έλληνες ομογενείς στο χωριό Σαρτανά στη Μαριούπολη, στο οποίο ζουν συνολικά 8.000 Έλληνες, σύμφωνα με όσα είπε ο περιφερειάρχης της Μαριούπολης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν και έξι τραυματίες, ανάμεσα τους και ένα παιδί.

Στην ίδια περιοχή ήταν και η δολοφονία του Έλληνα καθώς και τραυματισμός τριών Ελλήνων, από τον Ουκρανό στρατιώτη, πριν από λίγες ημέρες.

Το συγκεκριμένο μέρος είχε επισκεφθεί και ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Μαριούπολη, ενώ πριν από λίγο υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την είδηση, όμως κάνει λόγο για δύο νεκρούς.

Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της ίδιας της Ελλάδας και αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Αθήνας.

Να θυμίσουμε ότι εδώ και ώρες οι Ουκρανοί νεοναζί χρησιμοποιούν βαρύ πυροβολικό κατά κατοικημένων περιοχών, από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί πολλοί άμαχοι.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ


Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Νεοναζί του Κιέβου πυροβόλησαν εν ψυχρώ Ουκρανό στρατιώτη που δεν ήθελε να πολεμήσει μαζί τους

Οι Ουκρανοί νεοναζί άνοιξαν πυρ σε βάρος ενός στρατιώτη που θέλησε να βρει άσυλο στη Ρωσία, σύμφωνα με τη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB).

«Εκπρόσωποι εθνικιστικών σχηματισμών από το έδαφος της Ουκρανίας πυροβόλησαν έναν στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος προσπαθούσε να βρει καταφύγιο στη Ρωσική Ομοσπονδία για να αποφύγει τη συμμετοχή στις εχθροπραξίες», αναφέρει η έκθεση.

Παράλληλα, ένας υπάλληλος της ρωσικής συνοριακής υπηρεσίας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να αποτρέψει προκλήσεις από Ουκρανούς εθνικιστές.


 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.