Καταιγίδα Γιούνις: Τουλάχιστον 8 νεκροί στην Ευρώπη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα


Με κύρια χαρακτηριστικά τις σφοδρές ριπές ανέμων, που παρασύρουν στέγες και δέντρα και τα θεαματικά κύματα στις ακτές, η καταιγίδα Γιούνις, η οποία σφυροκόπησε σήμερα τη Βρετανία, προτού φθάσει στην ευρωπαϊκή ήπειρο, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους.

Στην Ολλανδία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από δέντρα που έπεσαν.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων στο Άμστερνταμ και ένας τρίτος στην πόλη Ντίμεν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης.

«Μην βγαίνετε έξω στον δρόμο. Είναι πραγματικά επικίνδυνα», έγραψε σε τουίτ η αστυνομία της πόλης.

Στην Ιρλανδία, την πρώτη χώρα που βρέθηκε στο επίκεντρο των ακραίων καιρικών φαινομένων, ένας 60χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο Λονδίνο, μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, έχασε τη ζωή της, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε κι ένας 50χρονος σκοτώθηκε κοντά στο Λίβερπουλ (βόρεια), όταν συντρίμμια έπεσαν πάνω στο παρμπρίζ του οχήματός του, ανέφερε η βρετανική αστυνομία. Άλλος ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με ένα πεσμένο δέντρο στο Χαμσάιρ, στη νότια Αγγλία.

Στο Βέλγιο, ένας 79χρονος Καναδός που διέμενε σε ένα σκάφος στη μαρίνα του Ύπρ (δυτικά) έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε στο νερό προσπαθώντας να πιάσει αντικείμενα που είχε παρασύρει ο αέρας, είπε η τοπική αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ένας έφηβος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς τον χτύπησε το κλαδί ενός δέντρου που έπεσε, ενώ έτρεχε στην πόλη Μένεν, κοντά στα γαλλικά σύνορα.

Στην πόλη Τουρνέ ένας γερανός έπεσε πάνω στη στέγη ενός νοσοκομείου, με την καταιγίδα Γιούνις να συνοδεύεται από ριπές ανέμων ταχύτητας έως και 130 χλμ/ώρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους, αν και τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως υπάρχουν τραυματίες, χωρίς να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στις εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται η κορυφή του γερανού να έχει πέσει πάνω στη στέγη του νοσοκομείου και να έχει διαπεράσει το ταβάνι του τελευταίου ορόφου.

Από την καταιγίδα έχουν προκληθεί προβλήματα στις συγκοινωνίες.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.