Οι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας έχουν μαύρη τρύπα 650 εκατομμύρια ευρώ


 


Η μαύρη τρύπα των προβληματικών παρόχων ενέργειας, ανέρχεται σε 650.000.000 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται οι οφειλές τους προς τις τράπεζες.

Μάλιστα δύο από τις εταιρείες από τους παρόχους έχουν προχωρήσει σε γενικευμένη στάση πληρωμών το τελευταίο επτάμηνο, ενώ εισπράττουν κανονικά τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από τους καταναλωτές που περιλαμβάνει το πελατολόγιό τους.

Η μαύρη τρύπα των συγκεκριμένων παρόχων προκαλεί έντονο προβληματισμό σε ολόκληρη την αγορά.
Το ενδεχόμενο να βαρέσουν κανόνι πάροχοι ενέργειας, μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνους τριγμούς σε ολόκληρη την αγορά και να χαθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών ακόμη και σε μεγάλες και υγιείς ενεργειακές επιχειρήσεις.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι οι εταιρείες που έχουν προχωρήσει σε στάση πληρωμών παραβιάζουν συστηματικά και τη ρήτρα αναπροσαρμογής με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να πληρώνουν τους λογαριασμούς με καπέλο.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση, προκρίνοντας ψύχραιμες λύσεις.

Βέβαια κάποια κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν προβληματισμό, γιατί σε περίπτωση κατά την οποία χρεοκοπήσουν κάποιοι πάροχοι ενέργειας, τότε θα αναζητηθούν ευθύνες σε συγκεκριμένους οργανισμούς που συνδέονται με το κράτος, όπως για παράδειγμα ο ΔΕΔΔΗΕ, γιατί δεν φρόντισαν έγκαιρα να εισπράξουν τις οφειλές.

Πάντως το υπουργείο Ενέργειας είναι αποφασισμένο να δώσει πίστωση χρόνου στις εταιρείες που έχουν κάνει στάση πληρωμών μέχρι να αποκλιμακωθεί η ενεργειακή κρίση.

Αντίθετη άποψη διατυπώνουν οι διοικήσεις των οργανισμών που φορτώνονται οφειλές, οι οποίοι τρέμουν το ενδεχόμενο να βρεθούν αντιμέτωποι με δικαστικές περιπέτειες σε περίπτωση κατά την οποία χρεοκοπήσουν κάποιες ενεργειακές εταιρείες. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.