Στη Βουλή από 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ξαφνική διακοπή αναπηρικών συντάξεων


«Για ποιο λόγο δικαιούχοι σύνταξης αναπηρίας, που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του νόμου και έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση για παράταση καταβολής της αναπηρικής σύνταξης είδαν τις συντάξεις τους να διακόπτονται χωρίς καμία εξήγηση, ενόσω εκκρεμεί η επαναπιστοποίηση της αναπηρίας τους από τις Επιτροπές ΚΕΠΑ;», ρωτούν τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση με τη συνυπογραφή 41 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο, Όλγα Γεροβασίλη, μετά από σχετική ενημέρωση που είχε από δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης στη Μαγνησία που ξαφνικά είδαν τη σύνταξή τους να διακόπτεται.

Οι Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ αποφασίζουν για το ποσοστό της αναπηρίας του κάθε πολίτη που αιτείται αναπηρική σύνταξη και τη χρονική διάρκεια αυτής, μετά την παρέλευση της οποίας κανονικά λήγει και η αναπηρική σύνταξη. Ο δικαιούχος αναπηρικής σύνταξης θα πρέπει να ξαναπροσέλθει για εξέταση από τις Επιτροπές ΚΕΠΑ και επαναπιστοποίηση της αναπηρίας και του ποσοστού αυτής.

«Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για να μην υπάρχουν κενά στην καταβολή των αναπηρικών συντάξεων και να μην μένουν δικαιούχοι χωρίς αναπηρική σύνταξη, θεσπίστηκε, το χρονικό διάστημα που αναμένουν την επαναπιστοποίηση της αναπηρίας, η αυτόματη παράταση 6 μηνών, ώστε να ολοκληρώνεται η διαδικασία της πιστοποίησης χωρίς οικονομικό πρόβλημα στον δικαιούχο», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη Μαγνησία, καταγράφονται το τελευταίο διάστημα περιστατικά πολιτών που είχαν αρχικό χρόνο πιστοποίησης δικαιώματος και καταβολής σύνταξης έως 31.01.2022 και από 01.02.2022 σταμάτησαν να λαμβάνουν την αναπηρική τους σύνταξη, παρότι υπέβαλαν εμπρόθεσμα την αίτηση για παράταση της καταβολής.

«Η μη παράταση καταβολής της σύνταξης αναπηρίας σε δικαιούχους για όσο χρονικό διάστημα εκκρεμεί η επαναπιστοποίηση της αναπηρίας τους σημαίνει πρακτικά ότι οι εν λόγω πολίτες χάνουν μία βασική, και για πολλούς μοναδική, πηγή εισοδήματος για δύο και πλέον μήνες», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να παρέμβει άμεσα για να μην στερούνται άδικα την αναπηρική τους σύνταξη πολίτες εν μέσω ακρίβειας και ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.