Συνάντηση Δένδια -Λαβρόφ στις 18 Φεβρουαρίου στην Μόσχα!

 

 Το μήνυμα που αναμένεται να μεταφέρει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προς τον Σεργκέι Λαβόφ τον οποίο θα συναντήσει στη Μόσχα στις 18 Φεβρουαρίου είναι ότι υπάρχει ανάγκη για αποκλιμάκωση στην ουκρανική κρίση.

Το ραντεβού οριστικοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας στη Μαριούπολη ο οποίος στις επαφές του εκεί ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζουμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας του ζήτησε μάλιστα από τον Νίκο Δένδια, να μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στη ρωσική πλευρά, με την οποία, η Αθήνα διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Όσο και αν στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι η ουκρανική κρίση, υπάρχει το ερώτημα εάν ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα του θέσει το θέμα της Αλεξανδρούπολης.

Η Μόσχα έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τη ελληνοαμερικανική συμφωνία που αναβαθμίζει τη χρήση του λιμανιού της Βόρειας Ελλάδας από αμερικανικές και γενικότερα νατοϊκές δυνάμεις. Ο πρέσβης της Ρωσίας μάλιστα στην Αθήνα είχε δηλώσει ότι μπορούν να υπάρξουν και πιθανά αντίμετρα λόγω της εγγύτητας των αμερικανικών δυνάμεων στη Μαύρη θάλασσα.

Το θέμα της Αλεξανδρούπολης πάντως δεν είχε θέσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην τελευταία συνάντησής τους, σύμφωνα με υψηλόβαθμους Έλληνες αξιωματούχους.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.