Με επιστολή τους στόν αρμόδιο Υπουργό Εργασίας ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά να ισχύσει η ρύθμιση τών 120 δόσεων...


 


 

Με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά «να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου, για να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία ενιαίας ρύθμισης 120 δόσεων, που θα αφορά το σύνολο των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε αυτά δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο των Μνημονίων είτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας».

 Επίσης, κρίνεται απαραίτητο να εναρμονιστεί το καθεστώς της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων των ασφαλιστικών υποχρεώσεων με αυτό που ισχύει για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών, που είναι 24-48 δόσεις. Οπως επισημαίνουν, «ο μεγαλύτερος όγκος των οφειλών αφορά παλαιότερα χρέη, αποτέλεσμα της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Η ρύθμιση των 36-72 δόσεων (η προθεσμία της οποίας λήγει στις 26 Φεβρουαρίου και έως σήμερα έχει ελάχιστη συμμετοχή) αναφέρεται αποκλειστικά στα κορονοχρέη, που λόγω των μέτρων στήριξης που πήρε η κυβέρνηση είναι ελάχιστα σε σχέση με τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες μνημονιακές οφειλές».

Οι προτάσεις του ΕΣΑ στοχεύουν να δώσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε βάθος χρόνου, σημειώνουν οι έμποροι, προσθέτοντας ότι, σε αντίθετη περίπτωση, μεγάλο μέρος των οφειλών θα παραμείνει ανείσπρακτο, γιατί πολλές επιχειρήσεις με συσσωρευμένα προ πανδημίας χρέη δεν αντέχουν να αποπληρώνουν ταυτόχρονα τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις μεγάλες μηνιαίες καταβολές που αντιστοιχούν στις ρυθμίσεις των 12 δόσεων.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.