Στις αμέσως επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η εξαγορά της Wind Hellas από την United Group

  Θέμα 24ώρων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η ολοκλήρωση της συναλλαγής που θα οδηγήσει τη Wind στον τηλεπικοινωνιακό όμιλο United Group και στη συνέχεια στη συγχώνευσή της με τη Nova.

Λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) ενέκρινε την συναλλαγή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποτιμάται στα περίπου 950 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος που θα αποδοθεί αλλά και του δανεισμού της Wind.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς ξεκινά και το μεγάλο στοίχημα της συγχώνευσης με τη Nova που θα δημιουργήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο "παίκτη” σε αριθμό συνδρομητών στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας και τον τρίτο μεγαλύτερο στην αγορά κινητής με μικρή διαφορά από τη δεύτερη Vodafone.

Πιο αναλυτικά, η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα διαθέτει περίπου 1,3 εκατ. πελάτες στη σταθερή τηλεφωνία από τους οποίους περίπου 650 χιλ. αντιστοιχούν στη Wind και θα ξεπεράσει σε αριθμό των συνδρομητών τη Vodafone. Δεδομένου πως η Nova δεν είναι πάροχος κινητής, η νέα εταιρεία θα παραμείνει στην τρίτη θέση της αγοράς, αλλά στόχος είναι να αυξηθούν οι συνδρομητές μέσα συνδυαστικών προσφορών.

Η United Group βλέπει σημαντικές πιθανές συνέργειες στο σχήμα Wind-Nova που θα μπορούν να επιτρέψουν την πώληση συμβολαίων κινητής στους πελάτες της Nova, αλλά και να οδηγήσουν σε διεύρυνση της συνδρομητικής βάσης στη Pay TV. Ακόμη βλέπει σημαντικά περιθώρια μείωσης του κόστους λειτουργίας της νέας εταιρείας λόγω των οικονομιών κλίμακας που θα δημιουργηθούν.

Θα χρειαστούν πάντως κάποιοι μήνες για να λειτουργήσουν ενιαία οι δύο εταιρείες, καθώς θα πρέπει να συγχωνευθούν τμήματα και να καθοριστούν οι ομάδες και τα διοικητικά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νάσος Ζαρκαλής δεν θα συνεχίσει υπό τη νέα ιδιοκτησία, αν και δεν αποκλείεται να παραμείνει ως προσωρινός CEO της Wind για μερικούς μήνες. Ακόμη αναμένεται πως η ενιαία εταιρεία θα διατηρήσει το όνομα Nova.

Εκτός όμως από τη μάχη των συνδρομητών σε κινητή, σταθερή και συνδρομητική τηλεόραση, η ενιαία εταιρεία θα κληθεί να διεκδικήσει και κομμάτι από τα μεγάλα ψηφιακά έργα που προγραμματίζονται όπως τα έργα ψηφιοποίησης του Δημοσίου, αλλά και του προγράμματος των "έξυπνων πόλεων” για την υλοποίηση δράσεων στους δήμους της χώρας. 


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.