Ελεύθερος ο φιλέλληνας Sevan Nişanyan αλλά πρέπει να εγκαταλείψει την Ελλάδα

 Έπειτα από οκτώ ημέρες αστυνομικής κράτησης στην Ελλάδα, ο Τουρκοαρμένιος συγγραφέας και γλωσσολόγος Sevan Nişanyan αφέθηκε ελεύθερος με εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα, ανακοίνωσε η σύζυγός του, Ήρα Τζούρου.

Ο εξηνταεξάχρονος Nisanyan ζει στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά τη φυγή του από τουρκική φυλακή, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης για διάφορες κατηγορίες που ήρθαν αμέσως μετά την κατηγορία του συγγραφέα για βλασφημία κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Ζήτησε για πρώτη φορά πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα το 2017, αλλά όταν η διαδικασία σταμάτησε, απέκτησε άδεια διαμονής μέσω του γάμου του με την Ελληνίδα, Ήρα Τζούρου το 2019.

Το δικαστήριο στη Σύρο αποφάσισε την απελευθέρωση του Nişanyan και τον διέταξε να φύγει από την Ελλάδα εντός 15 ημερών, ανέφερε η Τζούρου σε ένα tweet που μοιράστηκε ένα σημείωμα από την πρεσβεία της Αρμενίας.

«Καθώς ο Sevan Nişanyan είναι Αρμένιος πολίτης, μπορεί να ταξιδέψει στην Αρμενία εάν το επιθυμεί», ανέφερε η πρεσβεία.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.