Η γερμανική εταιρία KMW (Krauss-Maffei Wegmann) αξιώνει ρήτρες ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιογια την προμήθεια 170 αρμάτων Leopard το 2003


 


 

Μια προμήθεια 170 αρμάτων Leopard (Leo2Hel) το 2003 (ύψους 1,7 δις ευρώ), έχει βάλει στα χαρακώματα Ελλάδα και Γερμανία, καθώς η γερμανική εταιρία KMW (Krauss-Maffei Wegmann) αξιώνει ρήτρες ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο. Το παρασκήνιο γύρω από αυτή την επίθεση είναι ιδιαίτερα έντονο και ενδιαφέρον.

Το 2017 η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει αίτημα από τη Γερμανία να αποσύρει την αξίωσή της, μετά από προσφυγή του Υπουργείου Άμυνας στα αστικά δικαστήρια, για καταβολή 43 εκατομμυρίων ευρώ, ως ρήτρες για την κακή εκτέλεση του προγράμματος PzH (αστοχίες που δεν είχαν επιδιορθωθεί μέχρι τουλάχιστον το 2011!).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δήμου Βερύκιου στο ieidiseis.gr, στο παρελθόν έχει υπάρξει προσπάθεια συμβιβασμού με… άρωμα Άκη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα φυσιογνωμίες που πρωταγωνιστούσαν επί εποχής του και θέλησαν να επανέλθουν στο προσκήνιο.

Τι πρότειναν λοιπόν το 2020 οι Γερμανοί ως συμβιβασμό; Μεταξύ άλλων, το Δημόσιο να καταβάλει στην KMW, 80 εκατ. ευρώ αντί για 110, αλλά και να παραιτηθεί από την αξίωση των 43 εκατ. που είχε προβάλλει ο Πάνος Καμμένος ως ρήτρα κακής εκτέλεσης του προγράμματος PzH!Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.