Η Ευρώπη μετασχηματίζεται ψηφιακά!Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν την συμφωνία για το σύστημα E-CODEX για την δικαιοσύνη




Eγκρίθηκε από τους ευρωβουλευτές η συμφωνία τριμερούς διαλόγου που αποτελεί ένα βήμα προόδου στην ψηφιοποίηση των ευρωπαϊκών συστημάτων δικαιοσύνης.

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, οι επιτροπές Νομικών Θεμάτων (JURI) και Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου ενέκριναν τη συμφωνία τριμερούς διαλόγου που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο για μεταρρυθμίσεις στο e-CODEX.
Τι είναι το e-CODEX

Πρόκειται για ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τη διασυνοριακή ηλεκτρονική διαβίβαση δεδομένων στον τομέα δικαστικής συνεργασίας που αφορά σε αστικές και ποινικές υποθέσεις.


Στοχεύει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της διασυνοριακής επικοινωνίας και στην αύξηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των δικαστικών αρχών της ΕΕ. Υπηρετεί μάλιστα τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη δικαιοσύνη για πολίτες και επιχειρήσεις.

Το σύστημα e-CODEX, σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές θα πρέπει επομένως να καταστεί η προτιμώμενη λύση για ένα διαλειτουργικό, ασφαλές και αποκεντρωμένο δίκτυο επικοινωνίας στον τομέα της διασυνοριακής δικαστικής συνεργασίας σε αστικές και ποινικές υποθέσεις.
Επί της διαδικασίας

Οι επιτροπές ενέκριναν το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με 81 ψήφους υπέρ, καμία κατά και 1 αποχή. Ο φάκελος θα τεθεί σε ψηφοφορία  σε μελλοντική ολομέλεια του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στη συνέχεια στο Συμβούλιο της ΕΕ και αφού εγκριθεί θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ όπου θα τεθεί και σε ισχύ. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.