Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Διομήδης»


Καιρικό σύστημα με το όνομα «Διομήδης» προβλέπεται να προκαλέσει κακοκαιρία από σήμερα Δευτέρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους πολύ θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Από την Τετάρτη αναμένεται να σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Α. Σήμερα Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα Δωδεκάνησα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Νότια Κρήτη, στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και από το βράδυ στο Κεντρικό και στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και στη Θεσσαλία.

Την Τρίτη ισχυρές βροχές προβλέπονται στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στα νοτιότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά (κυρίως στη Φθιώτιδα και στην Ευρυτανία) και στη Βόρεια Εύβοια. Τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και
στην Κρήτη.

Την Τετάρτη κατά τόπους ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια. 

Β. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν την Τρίτη στο Βόρειο Αιγαίο και την Τετάρτη και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ της Πέμπτης.

Γ. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Την Τρίτη κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά Μακεδονίας, Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές
της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. Την Τετάρτη πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στις προαναφερθείσες περιοχές και στην Εύβοια.

Δ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη. Την Πέμπτη και την Παρασκευή
τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.