Σχολεία: Πώς ανοίγουν τη Δευτέρα - Τι πρέπει να γνωρίζετε


Πώς ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Τι θα γίνει με self tests και απουσίες - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία όλης της χώρας τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, μετά τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα». Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις αίθουσες με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ήδη το υπουργείο Παιδείας ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία έμειναν κλειστά στην Αττική και πολλές περιοχές της χώρας από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή. Επιπλέον, την Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία λειτούργησαν με τηλεκπαίδευση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, πριν από τις 9 π.μ. της Πέμπτης λειτουργούσαν 31.140 ψηφιακές τάξεις, περίπου το 97,6%, ενώ περίπου 760 τμήματα παραμένουν χωρίς τηλεκπαίδευση. Την Παρασκευή, σε αναστολή δια ζώσης λειτουργίας βρίσκονταν 28.800 τμήματα γενικής παιδείας. Πριν από τις 9 π.μ. λειτουργούσαν ήδη 28.340 ψηφιακές τάξεις, περίπου 98,4%. Πάντως το ΥΠΑΙΘ εξακολουθεί να μη λέει τίποτα για τα ποσοστά παρουσιών στα λειτουργούντα τμήματα.

Επιπλέον, δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες των μαθητών από την τηλεκπαίδευση των τελευταίων ημερών, εφόσον οφείλονται σε αντικειμενικούς λόγους και διατυπωθεί συγκεκριμένη αιτιολογία, όπως λχ διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, διευκρίνισε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας.

Πώς ανοίγουν τα σχολεία από Δευτέρα

Σύμφωνα με το υπουργείου Παιδείας, στις σχολικές μονάδες που επαναλειτουργούν οι μαθητές θα πρέπει να διενεργούν ένα self-test πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο.

Πιο αναλυτικά:

-Τα self-tests που διανεμήθηκαν αυτές τις ημέρες πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022 για την είσοδο στα σχολεία.
-Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
-Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για το νέο κορoνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,
-Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,
-Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,
-Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι πραγματοποιούν δυο rapid τεστ την εβδομάδα με δική τους επιβάρυνση έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής.
-H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες.
-Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

alfavita.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.