Κατά Κ.Σημίτη ανάγνωσμα η ένταξη μας στο ευρώ ήταν ""σωστή επιλογή""

 


 ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΕΤΟΙΜΟ...Η ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ  ΣΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ..ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΥΝΕΤΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΣΥΤΗΜΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΝΩΣΤΑ!! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ!!

 
Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται φέτος, από την είσοδο της χώρας στο ευρώ και στην ευρωζώνη.

Ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι σήμερα ο ελληνικός λαός έχει αναγνωρίσει την αξία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Υπενθυμίζει ωστόσο ότι επρόκειτο για ένα πρώτο βήμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, στόχος που παραμένει αδήριτος ακόμη.
Η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη:

«Σήμερα ολοκληρώνουμε είκοσι χρονιά μετά από την ένταξή μας στο ευρώ. Στην επιτυχία αυτή φτάσαμε μετά από συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησής μας και ολόκληρης της κοινωνίας. Ήταν ένας εθνικός στόχος που τον  πέτυχαμε. Ήταν μια νίκη που προστάτευσε τη χωρά μας σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.  Ήταν μια σωστή επιλογή, στη σωστή συγκυρία, με εθνική συστράτευση.

Ο ελληνικός λαός σήμερα έχει αναγνωρίσει την αξία του ευρώ, που έχει διευκολύνει την οικονομία και την καθημερινότητα του.

Σε αυτή τη συγκυρία πρέπει ωστόσο να υπενθυμιστεί ότι το ευρώ ήταν το πρώτο βήμα στο εγχείρημα της ενωμένης Ευρώπης. Ένας στόχος που αποτελεί μιαν αδήριτη ανάγκη σήμερα, στην εποχή των μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων».

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.