Συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα κατά της πανδημίας.Επεισόδια έξω απο το Υπουργείο Παιδείας!

 

Πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των σχολείων και τα πρωτόκολλα για την πανδημία.

Επεισόδια και ένταση σημειώνονται αυτήν την ώρα έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι με πρωταγωνιστές μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς που έφτασαν εκεί με πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα των σχολείων και τα πρωτόκολλα για την πανδημία.

Νωρίτερα μία ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και διάφορα αντικείμενα προς στις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες  οι κουκουλοφόροι έχουν περάσει στον αύλειο χώρο του υπουργείου και συνεχίσουν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς.  Στο σημείο υπάρχουν έντονες αστυνομικές δυνάμεις. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, για την ώρα είναι ελεγχόμενη.  

Ο μαζικός έλεγχος στα σχολεία απέτρεψε τη μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού δήλωσε στο μεταξύ από το βήμα της Βουλής η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη με θέμα την τηλεκπαίδευση στα σχολεία.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αυτήν την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο μαζικότερος έλεγχος στα σχολεία, με τρεις αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους σε 1,6 εκατομμύρια μαθητές. «Εάν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην ανοίξουν τα σχολεία, αυτά τα 31.000 εν δυνάμει κρούσματα θα «κυκλοφορούσαν ανέμελα, χωρίς να έχουν ιδέα ότι είναι εν δυνάμει φορείς». Θα είχαν δει τουλάχιστον 10 άτομα το καθένα, και έτσι θα είχαμε 310.000 εν δυνάμει κρούσματα, όπως σημείωσε η κ. Κεραμέως, σύμφωνα με την οποία, μόλις δύο σχολικά τμήματα, σε σύνολο άνω των 80.000, είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.