ΟΕΝΓΕ για Παίδων Πεντέλης: Η κυβέρνηση μας σέρνει στα δικαστήρια γιατί θέλουμε να εφημερεύουμε


ΟΝΓΕ: «Η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα πως το δικό της μοναδικό μέλημα είναι η πλήρης διάλυση της δημόσιας Παιδιατρικής περίθαλψης προς δόξαν της κερδοσκοπίας ιδιωτών κλινικαρχών»

Για την 24ωρη απεργία στην οποία προχώρησαν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Πάνος Παπανικολάου γενικός γραμματέας της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ.

Όπως αναφέρει στη δηλωσή του ο κ. Παπανικολάου: «Η σημερινή (13/1/22) απεργία των υγειονομικών του Παίδων Πεντέλης έχει ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ αίτημα: να συνεχίσουν να εφημερεύουν για να προσφέρουν στην δημόσια Παιδιατρική περίθαλψη. Μάλιστα δεν αρνούνται ούτε καν την αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο του δυνατού. Το μόνο που ζητούν είναι να μην αποσυρθεί το νοσοκομείο από τις γενικές εφημερίες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντί να συναισθανθεί στοιχειωδώς την αγωνία ενός πολύ μεγάλου πληθυσμού (Ανατολική Αττική από Λαύριο ως Ωρωπό, Βόρεια Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες, Βοιωτία κλπ) που έχει εξοργιστεί με την απόσυρση του Παίδων Πεντέλης από τις γενικές εφημερίες , προχωρά σήμερα στο πρωτοφανές: δικαστική προσφυγή ενάντια σε μια απεργία υγειονομικών που έχει ως μοναδικό αίτημα "εμείς θέλουμε να εφημερεύουμε" γιατί το κράτος τους διατάζει να μην εφημερεύουν. Πραγματικά, θα ήταν γελοίο αν δεν ήταν τραγικό.

Έτσι η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα πως το δικό της μοναδικό μέλημα είναι η πλήρης διάλυση της δημόσιας Παιδιατρικής περίθαλψης προς δόξαν της κερδοσκοπίας ιδιωτών κλινικαρχών όπου θα οδηγούνται εκβιαστικά γονείς να πληρώνουν αδρά λόγω της ασφυξίας που επικρατεί στα δύο εναπομείναντα Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής τα οποία μάλιστα χωροταξικά βρίσκονται όχι απλά στην ίδια περιοχή αλλά το ένα δίπλα στο άλλο.

Το ποτήρι ξεχείλισε. Η αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης δεν είναι υπόθεση μόνο των υγειονομικών αλλά ολόκληρου του λαού».

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων το βράδυ της Τετάρτης, η απεργία αποφασίστηκε κατά τη συνέλευση των εργαζομένων η οποία έγινε παρουσία του προεδρείου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά καθώς και μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Ο Σύλλογος με την κινητοποίηση η οποία σημειωτέον θα αφορά και τη λειτουργία του Παίδων ως εμβολιαστικού κέντρου, ζητεί:

• Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.

• Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση

Η κυβέρνηση ζητά να κηρυχτεί παράνομη η απεργία
Απαντώντας στην απεργιακή κινητοποίηση, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η μετατροπή του νοσοκομείου Παίδων σε Mega εμβολιαστικό έγινε για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός μικρών παιδιών, που είναι απαραίτητος και για την υγεία τους και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και για την γενικότερη ανοσία της κοινότητας. Ως αποτέλεσμα βγαίνει από το σύστημα εφημεριών για δύο εφημερίες το μήνα.

«Ενέταξαν στην απεργία και το εμβολιαστικό. Το υπουργείο προσέφυγε κατά της απεργίας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές από την κυβέρνηση.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.