Τα χρέη των ελληνικών κομμάτων και η αποκαλυπτική σύγκριση που τα λέει όλα


Π.Κ.

Η Ελλάδα, με 10,5 εκατομμύρια κατοίκους, κατέχει πολλά ρεκόρ. Τα περισσότερα δεν την τιμούν. Ένα από αυτά τα ρεκόρ αποκαλύπτει με τον πλέον εύληπτο τρόπο το κυρίαρχο πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η μικρή βαλκανική μας κοινωνία.

Στην Ελλάδα λοιπόν του «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και όπου το χρέος της είναι δυσθεώρητο, και για τους νουνεχείς οικονομικούς αναλυτές πολύ δύσκολα θα εξυπηρετηθεί, τα χρέη δύο πολιτικών κομμάτων -της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην ΠΑΣΟΚ που τώρα λέγεται ΚΙΝΑΛ και διαθέτει διαφορετικό ΑΦΜ- ξεπερνούν κατά πολύ τα χρέη πολιτικών κομμάτων που λειτουργούν σε χώρες με πολλαπλάσια έσοδα και πανίσχυρη οικονομία. Στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες καταβάλλουν ακριβό αντίτιμο για ένα PCR test, σε αντίθεση με την πλούσια Δανία, όπου οι πολίτες της το προμηθεύονται δωρεάν, τα συνολικά χρέη της ΝΔ και του πρώην ΠΑΣΟΚ φθάνουν τα 661 εκατ. ευρώ. Της Νέας Δημοκρατίας το χρέος αγγίζει τα 343 εκατ. ευρώ και του ΠΑΣΟΚ τα 318 εκατ.

Την ίδια στιγμή, στην Ισπανία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων, που είναι και η 5η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το χρέος του Λαϊκού Κόμματος (Δεξιά) και του PSOE, δηλαδή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, αγγίζει μετά βίας τα 62,7 εκατομμύρια ευρώ.

Συμπέρασμα: Οι Iσπανοί σοσιαλιστές και κεντροδεξιοί είναι λιγότερο σπάταλοι. Σέβονται περισσότερο τους ψηφοφόρους τους. Απομυζούν με σαφώς μικρότερη ένταση τον κρατικό κορβανά. Ξοδεύουν πολύ λιγότερα. Σέβονται ή φοβούνται τον νόμο. Φοβούνται τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

Εδώ στα σκοτεινά Βαλκάνια οι σοσιαλιστές και οι δεξιοί γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους ψηφοφόρους. Αγνοούν συνειδητά τον νόμο. Δεν ενδιαφέρονται για τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Δεν φοβούνται την οργή των πολιτών. Είναι απλά και σταθερά Κοτζαμπάσηδες.
 
zougla.grΜοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.