Νυχτερινή απόβαση μηχανημάτων στη Χίο για την δημιουργία δομής μεταναστών -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ


Την άμεση κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής αλλά και των κατοίκων των χωριών και του Βροντάδου, προκαλεί η διασταυρωμένη πληροφορία ότι, τα ξημερώματα της Πέμπτης, αναμένεται με δύο πλοία να φθάσουν μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το πλοίο «Πελαγίτης» που μεταφέρει 4 μεγάλα φορτηγά και 2 μηχανήματα.

Το πλοίο έχει προορισμό το λιμάνι των Μεστών και αναμένεται να φθάσει στις 06:30 το πρωί.

Αναβρασμός στα χωριά με κάλεσμα από τα μεγάφωνα

Την ίδια ώρα από τα μεγάφωνα των χωριών καλείται ο κόσμος σε κινητοποίηση ενώ όλο και περισσότερος κόσμος μαζεύεται στην περιοχή.

Σύσσωμοι οι σύλλογοι του νησιού βγάζουν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου δηλώνει την κάθετη αντίθεση του στη δημιουργία νέας υπερδομής στο Θόλος η οποία θα μετατρέψει το νησί μας σε αποθήκη ψυχών.

Η κοινωνία της Χίου σηκώνει στις πλάτες της το βάρος του προσφυγικού-μεταναστευτικού τα τελευταία χρόνια και η λειτουργία μιας δομής-φυλακής θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα.

 Η ενωση φοροτεχνικων-λογιστων ελευθερων επαγγελματιων Χιου
....Συντασσόμαστε λοιπόν και μείς με το σύνολο σχεδόν των τοπικών φορέων και στηρίζουμε
τις όποιες κινητοποιήσεις γίνουν, εναντίον των σχεδιασμών της κυβέρνησης και του
συμφωνου ΕΕ, Τουρκίας και Ελλάδας που μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές ψυχών.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών υπενθυμίζει ότι όταν για πρώτη φορά επιχειρήθηκε
βιαίως η επιβολή κατασκευής υπερδομής στη Χίο και συνοδεύτηκε με την απόβαση και παρουσία δυνάμεων καταστολής, ο λαός της Χίου, όπως ήταν φυσικό αντέδρασε.

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ- Παραγνωρίζουν προκλητικά και αδικαιολόγητα

Ωστόσο αυτή τη στιγμή η κοινωνία της Χίου κυριολεκτικά βράζει από την αίσθηση της ανατροπής τη Αρχής της νομιμότητας και της αναλογικότητας και εν τέλει διερωτώμαστε πως είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά στον τόπο μας, στο σπίτι μας, στο όνομα του δημοσίου συμφέροντος, αλλά αγνοώντας επιδεικτικά εμάς.
Αναμένοντας αρμοδίως ικανές απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές, γενικολογίες και πολιτικολογίες, και απευχόμενοι να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως τα αλήστου μνήμης γεγονότα του Αίπους του Φεβρουαρίου του 2020 διατελούμε
Μετά τιμής
Εκ του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ   ΧΙΟΥ και Εκ του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΧΙΟΥ

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου αντίθετος με την κατασκευή δομής στο Θόλος

Το σωματείο εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες Χίου συμπαραστέκεται στον αγώνα των Χιωτών 

Στη Χίο εκτάκτως μεταβαίνει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σήμερα το βράδυ, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της δημιουργίας δομής στο Θόλος. 

Ο Περιφερειάρχης θα μεταβεί στη Χίο αεροπορικώς και εν συνεχεία στο Θόλος δίπλα στους μαχόμενους κατοίκους Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου και Καρδαμύλων. 

Οι τελευταίες πληροφορίες  αναφέρουν ότι στο σημείο μεταβαίνει και Αστυνομία. 

politischios.gr
chiosin.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.