Η Γιάννα Παπαδάκου, προσέφυγε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για αναστολή της ποινικής διαδικασίας σε βάρος της!


 




Αίτηση αναστολής της προόδου της ποινικής διαδικασίας σε βάρος της κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, μέσω των δικηγόρων της Δημήτρη και Λυδίας Τσοβόλα. Η δημοσιογράφος ζητεί με την αίτηση της να ανασταλεί η πρόοδος της ποινικής διαδικασίας σε βάρος της ως κατηγορούμενης μέχρι να περατωθούν αμετάκλητα οι ποινικές υποθέσεις των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έρευνα από τον οικονομικό Εισαγγελέα, Χρήστο Μπαρδάκη παραμένει ακόμη ανοικτή σε ότι αφορά την εμπλοκή των Δημήτρη Αβραμόπουλου και Άδωνη Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis ενώ σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου εκκρεμεί η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου.

Όπως επισημαίνει στην αίτηση της προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η Γιάννα Παπαδάκου, δεν έχει λάβει τα έγγραφα της ανάκρισης προκειμένου να αντικρούσει το σε βάρος της κατηγορητήριο. Είναι εντυπωσιακό ότι μια δημοσιογράφος καλείται να απολογηθεί ως κατηγορούμενη και την ίδια ώρα η ανακρίτρια αρνείται να της χορηγήσει αντίγραφα των δικογραφιών.

Η Γιάννα Παπαδάκου έχει κληθεί από την ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, «για δήθεν συμμετοχική δράση στα αδικήματα που φέρονται ότι έχουν τελεσθεί από τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της συμμορίας». Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γιάννα Παπαδάκου κλήθηκε από την ανακρίτρια ως κατηγορούμενη χωρίς να έχει προηγηθεί κλήση της κατά την Προκαταρκτική Εξέταση για έγγραφες εξηγήσεις και χωρίς ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών να ασκήσει εναντίον της δίωξη.

Στην αίτηση της προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η Γιάννα Παπαδάκου αναφέρεται και στην αίτηση που κατέθεσε στις 21 Δεκεμβρίου προς την ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου. Με αυτή η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου ζητούσε αντίγραφα των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί για τα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να αντικρούσει το σε βάρος της κατηγορητήριο, καθώς επίσης και να εξεταστούν συγκεκριμένα πρόσωπα ως μάρτυρες.

Ωστόσο η αίτηση της απορρίφθηκε από την ανακρίτρια, με αποτέλεσμα η Γιάννα Παπαδάκου να προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφανθεί για τη μεταξύ τους διαφωνία. Σύμφωνα με νομικές πηγές κανονικά η διαδικασία της ανάκρισης θα έπρεπε να «παγώσει» μέχρι να αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.