Θυμός και αγανάκτηση στους κληρικούς της Μητρόπολης Χίου από τις απαράδεκτες και κατάπτυστες δηλώσεις Μηταράκη ανήμερα των Θεοφανείων


 




Περίσσευε η οργή και η αγανάκτηση των κληρικών της Χίου κατά του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, επειδή – όπως του καταμαρτυρούν – αμαύρωσε την εορτή των Θεοφανείων με την στάση του την περασμένη Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022 και τα γεγονότα στα λιμάνια των Μεστών και της Χίου.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, με τρόπο χειμαρρώδη, αλλά και νηφάλιο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, που βρέθηκε με το Δ.Σ. και τον εφημέριο της Συκιάδας στο Θόλος, σήμερα το πρωί, κατακεραύνωσε τον υπουργό και τον κατηγόρησε ευθέως για υποκρισία.

Απέκρουσε δε τα περί…ψεκασμένων και θεματοφυλάκων, που ο κ. Μηταράκης εκτόξευσε εναντίον των πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Χίου, την Πέμπτη, για να αποτρέψουν τη εκφόρτωση των μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. που προορίζοντο για την κατασκευή της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος. Εξήρε ακόμα το γεγονός ότι δεν σημειώθηκαν ακρότητες και επεισόδια κατά τις συγκεντρώσεις.

Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό και τον κάλεσε να ακούσει τους πολίτες της Χίου και τόνισε ότι υπάρχει μια ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, πάνω στην οποία μπορούν να εργασθούν και να συναποφασίσουν για την δημιουργία της δομής.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός και αν συμβεί κάτι, όλοι οι κληρικοί θα βρεθούν όπου χρειαστεί μαζί με όλους τους πολίτες της Χίου στον αγώνα τους.

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.