Συνέντευξη Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου .Τα κύρια σημεία της συνέντευξης!


 





Για την πανδημία είπε: “Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας. Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας εξακολουθούν και κινδυνεύουν και απο τη μετάλλαξη Όμικρον. Πρέπει να επιταχύνουμε και άλλο τον εμβολιασμό και να κάνουμε πολλά τεστ. Πιστεύω ότι τα μέτρα αυτά τα πήραμε την κατάλληλη χρονική συγκυρία”.

Και συνέχισε: “Ο ιός μας επιφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Διαχειριστήκαμε μία πολύ δύσκολη χρονιά. Αντιλαμβάνομαι την κούραση όλων… Όμως πρέπει να δούμε πού βρισκόμαστε σήμερα. Ως προς τους νεκρούς ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, όμως έχουμε το 82% των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί”.

“Έχουμε υπερδιπλασιάσει τις ΜΕΘ και έχουμε προσλάβει όποιον ήταν διαθέσιμος. Έχουμε κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό”, είπε ο Πρωθυπουργός, ευχαριστώντας όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ και τονίζοντας ότι “δεν κατέρρευσε, ούτε θα καταρρεύσει”.



“Έκανα λάθος και το αναγνωρίζω”, για τη δήλωση για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα

Αναφερόμενος στη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “δεν μας είπε τίποτα που δεν γνωρίζαμε”, συμπληρώνοντας ότι “όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω”, αναφερόμενος στη δήλωση που είχε κάνει στη Βουλή για τις ΜΕΘ.

“Η επιχείρηση Ελευθερία ήταν μία μεγάλη επιτυχία. Χρησιμοποιήσαμε και το ύστατο όπλο της υποχρεωτικότητας. Και το όπλο αυτό, απέδωσε”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνέχισε: “Δεν έχουμε πρόθεση να επεκτείνουμε περεταίρω την υποχρεωτικότητα”.

Για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών, είπε πως “υπάρχει η επιλογή να κάνουν το σωστό. Δεν είναι υποχρεωτικό το πρόστιμο. Εμβολιάζεσαι και δεν το πληρώνεις”.(ΦΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ)

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊό, ο Πρωθυπουργός απάντησε πως “κάποια στιγμή ίσως η πανδημία γίνει ενδημία, σαν τη γρίπη και είναι πιθανό να εμβολιαζόμαστε ετήσια”.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι δεν υπάρχει περίπτωση για γενικό lockdown.

“Νέο πλαίσιο στήριξης σε εργαζόμενους και κλάδους”

Κυριάκος Μητσοτάκης

“Η Ελλάδα είναι από τις πρωταθλήτριες των τεστ στην Ευρώπη. Υπάρχουν δομές που προσφέρουν δωρεάν μοριακό τεστ. Σε καμία χώρα της Ευρώπης, δεν συνταγογραφούνται τα μοριακά τεστ. Κάποιοι μπερδεύουν το πλαφόν με την ορισμένη τιμή του μοριακού τεστ…”.

((Τα μοριακά τέστ είτε συνταγογραφούνται είτε χρεώνονται λιγότερο από ότι στην Ελλάδα .Το ίδιο και τα ράπιντ τεστ))

(( https://www.newsbreak.gr/ellada/284776/ellines-monoi-ee-plironoyn-moriako-test/))

“Θα υπάρξει νέο πλαίσιο στήριξης σε εργαζόμενους και κλάδους που έχουν πληγεί από την Πρωτοχρονιά και μετά. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε διαδικασία αναστολής”, αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ερώτηση για τη σχέση του με τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο Πρωθυπουργός απάντησε: “Χτίστηκαν τηλεοπτικές καριέρες πάνω στην πανδημία από σοβαρούς ανθρώπους. Η σχέση μου με τον Σωτήρη Τσιόδρα είναι εξαιρετική. Δέχτηκε ένα μπαράζ χυδαίων επιθέσεων και στοχοποιήθηκε από την αντιπολίτευση, γι’ αυτό και επέλεξε να μείνει πίσω από τις κάμερες…”.
Με άρωμα εκλογών η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό

Σκηνικό εκλογών στήνει η κυβέρνηση ανακοινώνοντας πρώιμη αύξηση κατώτατου μισθού σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το παλιρροϊκό κύμα από την έκρηξη των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κι όχι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε (στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, το βράδυ της Πέμπτης) τη νωρίτερη εφαρμογή της δεύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου, αλλά θα έρθει τελικά από την 1η Μαΐου.


ΔΗΛΑΔΗ 0,5 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ....ΠΑΡΤΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ,,,ΚΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ 400 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ

 Βέβαια, εκείνο το χρονικό διάστημα μπορεί να αποτελέσει και περίοδο προετοιμασίας νέων εθνικών εκλογών, καθώς σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, το καλοκαίρι θα ξεφουσκώνει η πανδημία, οπότε η κυβέρνηση θα ψάξει την κατάλληλη ημερομηνία για να καρπωθεί και τα οφέλη από τον κατώτατο μισθό.

Βέβαια, οι ψηφοφόροι που έχουν ήδη καεί από την ακρίβεια και θα ζεματιστούν με τις νέες αυξήσεις-σοκ (έως 20% στα βασικά είδη διατροφής που θα έρθουν μετά τις 15 Ιανουαρίου), στον δρόμο προς την κάλπη θα θυμηθούν ότι η ακρίβεια εξακολουθεί να συρρικνώνει την αγοραστική τους δύναμη, καθώς υπερκαλύπτει την αύξηση του κατώτατου μισθού.



 Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε μια ωραιοποιημένη εικόνα για τη διακυβέρνηση της χώρας, επιχειρώντας να πείσει ότι «όλα είναι καλώς καμωμένα», τόσο στην οικονομία όσο και στο θέμα της πανδημίας, παρά τους χιλιάδες θανάτους και τη μη ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φροντίδα των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.

Τι προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 Για τον κατώτατο μισθό: «Έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εκκινήσει άμεσα τη διαδικασία για δεύτερη αύξηση κατωτάτου που θα εφαρμοστεί από 1η Μαΐου και εκτιμώ ότι θα είναι σημαντική και πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που είδαν την 1η Ιανουαρίου».

 Για τη στήριξη επιχειρήσεων που πλήττονται από τα τελευταία περιοριστικά μέτρα για την πανδημία: «Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων σε κλάδους οι οποίοι επλήγησαν από αυτό που συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά. Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού και του κλάδου της εστίασης που έχουν υποστεί μια ζημιά θα έχουν τη δυνατότητα για δύο εβδομάδες σε πρώτη φάση -εκτιμούμε ότι τα μέτρα δεν χρειαστεί να τα κρατήσουμε περισσότερο-να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής άρα να πληρώνονται από το κράτος».
 

 Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τα πρόστιμα στους άνω των 60 ετών: «Το μεγάλο πολιτικό κόστος το έχουμε ήδη αναλάβει, την Δευτέρα θα βεβαιωθούν πρόστιμα».

 Για τα πρόστιμα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάποιοι συμπολίτες μας ζουν με πολύ χαμηλές συντάξεις: «Υπάρχει η επιλογή να κάνεις το σωστό αυτό που έκαναν 9 στους 10, εμβολιάζεσαι και δεν πληρώνεις, μου έκανε εντύπωση η συζήτηση περί δήθεν αναβολής της ημερομηνίας επιβολής του προστίμου, θα ήταν πάρα πολύ άδικο για αυτούς που το έκαναν το εμβόλιο με δυσκολία, με καχυποψία. Αλλά το έκαναν και σήμερα είναι διπλά ανακουφισμένοι, γιατί προστατευτήκαν και δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν αυτό το πρόστιμο που ναι δεν είναι αμελητέο. Δεν νοείται υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση».

(Τους βάζει το μαχαίρι στο λαιμό ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους)

 
Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.