Βανδαλισμοί στο κτίριο της Διοίκησης στο ΕΜΠ!

 Αγνωστοι βανδάλισαν και προκάλεσαν μεγάλες φθορές χθες, αργά το βράδυ, στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι πραγματοποίησαν βανδαλισμούς, χθες, στις 11:30 το βράδυ, στο κτίριο διοίκησης του ΕΜΠ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Έσπασαν τζάμια από την εξωτερική πλευρά και πέταξαν μέσα μπογιές και τρικάκια με συνθήματα.
Τα γρήγορα αντανακλαστικά της Πρυτανείας του ΕΜΠ για τις φθορές στο κτίριο διοίκησης

Η Πρυτανεία έδειξε τα γρήγορα αντανακλαστικά της, ενημερώνοντας άμεσα την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις Αρχές για το γεγονός, παραθέτοντας φωτογραφίες από τις καταστροφές στο κτίριο διοίκησης.

Παράλληλα, η Πρυτανεία τόνισε: «Οι επιδιώξεις των βανδάλων είναι προφανείς, όπως και η οφειλόμενη αντιμετώπισή τους τόσο από πλευράς διοίκησης όσο και κοινότητας του Ιδρύματος».
Δεν είναι μεμονωμένο το περιστατικό του βανδαλισμού του κτιρίου διοίκησης

Να θυμίσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες που βανδαλίζουν άγνωστοι τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. Άλλο ένα περιστατικό φθοράς στα πανεπιστήμια είχε παρουσιαστεί την περασμένη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν σε φυλάκιο του κτιρίου διοίκησης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, σπάζοντας τζαμαρίες με λοστούς και πέτρες.

Το περιστατικό εντάσσεται στην αλυσίδα βίας από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία ξεκίνησε μετά την αξιοποίηση πέρυσι του επί χρόνια κατειλημμένου Κτιρίου Γκίνη στο ιστορικό συγκρότημα του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, το γκρέμισμα επί χρόνια κατειλημμένου χώρου στην Πολυτεχνειούπολη, για να αξιοποιηθεί από το ίδρυμα, και εκκένωση χώρων κατάληψης στο ΑΠΘ.

Τελευταίο γεγονός, η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο ΟΠΑ, για να αποτρέψει άτομα να καταλάβουν χώρο εντός του ιδρύματος.Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.