Η «Δωδώνη» έχει καταλάβει ότι οι κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν το επάγγελμα. Η κυβέρνηση πότε;


Στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση, στην αρχή του χρόνου, με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», Μιχάλης Παναγιωτάκης, επισήμανε το εξής σοβαρό (βραχυ)μελλοντικό πρόβλημα: Η ποσότητα γάλακτος μειώνεται, γιατί ο κόσμος αποχωρεί από το επάγγελμα του παραγωγού. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του typos-i.gr, Γιώργο Τσαντίκο, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι για να ανασχεθεί αυτή η κατιούσα κίνηση, η «Δωδώνη» προτίθεται «μαζί με άλλες σοβαρές εταιρίες του χώρου» να αναλάβει πρωτοβουλίες και να απευθυνθεί στην κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθεί η πρωτογενής παραγωγή.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος αποτυπώνει και το γεγονός ότι η εταιρεία προτίθεται να προβεί σε ανατιμήσεις στο ράφι σύντομα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στο αυξημένο ενεργειακό κόστος:

Δύο είναι τα βασικά σημεία της εκτίμησης της «Δωδώνης» για το προσεχές διάστημα: πρώτον, ότι η εταιρία συνεχίζει να αναπτύσσεται και τα νέα προϊόντα της να κερδίζουν χώρο στην αγορά, αλλά και ότι σύντομα, η γενική ακρίβεια θα αυξήσει τις τιμές, στο ράφι.

Τόσο τα καινούργια προϊόντα με γεύσεις φρούτων, όσο και τα spread έχουν πάει πολύ καλά. Ειδικά τα πρώτα, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες της εταιρίας και αυτό είναι φανερό στις συζητήσεις και στις δηλώσεις τους.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, θα λανσαριστούν και νέα προϊόντα με ορίζοντα το επόμενο καλοκαίρι.

Τα κακά νέα έρχονται από τη χαίνουσα ακρίβεια. Η κατακόρυφη, «κυνική» όπως τη σχολίασε ο CEO της εταιρίας, αύξηση στα καύσιμα και στις πρώτες ύλες, δημιουργεί μια αναπόδραστη κατάσταση και η εταιρία είναι αναγκασμένη να αυξήσει τις τιμές στο ράφι, προσεχώς…

Κατά τα λοιπά, το «R&D» (=research and development) τμήμα της εταιρίας «δουλεύει σε 24ωρη βάση» όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, ετοιμάζοντας νέα προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα προχωράει το γενικό πλάνο της επιχείρησης στον επενδυτικό τομέα.

Σχετικά με τη μετοχική μεταβολή, τόνισε ότι ολοκλήρώθηκε στα τέλη του ’21 και ότι «το στρατηγικό πλάνο για επενδύσεις κ.λπ., υλοποιείται. Δεν απέκλεισε, η «Δωδώνη» να προχωρήσει σε επιχειρηματικές κινήσεις τύπου εξαγορών μέσα στο ’22 και πρόσθεσε τέλος ότι «είναι δεδομένη η οικονομική ανεξαρτησία και ευμάρεια» της εταιρίας.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.