ΒΕΑ-ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


 

Η ""ΑΓΑΠΗ"" ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΕΡΙΤΕΧΝΟ ΤΡΟΠΟ

Μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, για την υποστήριξη και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπέγραψαν σήμερα το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.  

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, που αποτελεί την πύλη εισόδου των ελληνικών επιχειρήσεων στη γερμανική αλλά και διεθνή αγορά, προωθεί την ανάπτυξη και διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας εδώ και 98 χρόνια και συγκροτείται σήμερα, από 860 μέλη.

Το Β.Ε.Α. τόσο και από το θεσμικό του ρόλο, ως Σύμβουλος της Πολιτείας, όσο και ως Μέλος του δικτύου Enterprise Europe Network Hellas (ΕΕΝ), με συνεχείς δράσεις στήριξης των ΜμΕ επιδιώκει μέσω της σημαντικής αυτής συνεργασίας, την αξιοποίηση κάθε δυνατού αναπτυξιακού εργαλείου, για την βιωσιμότητα των Μελών του.

  Το μνημόνιο, μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων, αφορά δράσεις, όπως:  

- Η από κοινού αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων στην ΕΕ και η πρόσβαση των ΜμΕ σε αυτά,

- Η κοινή υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης στο πλαίσιο προγραμμάτων και πρωτοβουλιών της ΕΕ με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας,

- Η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών τεχνικής εκπαίδευσης & κατάρτισης και επιμόρφωσης

- Η διοργάνωση ημερίδων, η Συμβουλευτική Υποστήριξη των επιχειρήσεων,

- Η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε ό,τι αφορά καλές πρακτικές σχετικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες.

  Στην εκδήλωση της υπογραφής του Μνημονίου, που έγινε στα γραφεία του Β.Ε.Α., παραβρέθηκαν ο πρόεδρός του, Παύλος Ραβάνης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Κώστας Δαμίγος, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ., Αθανάσιος Κελέμης και η Διευθύντρια Τμήματος Εκπαίδευσης, κα Σαρίνα Τίλε.

   Ο πρόεδρος του Β.Ε.Α μετά την υπογραφή του Μνημονίου, επισήμανε ότι: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, που με το παρόν μνημόνιο συνεργασίας, επικυρώνουμε και επισήμως, την εξαιρετική μέχρι σήμερα συνεργασία μας και ανοίγουμε νέους δρόμους για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

  Ο Γενικός Διευθυντής Αθανάσιος Κελέμης, τόνισε ότι: "Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος των Επιμελητηρίων στα θέματα της επαγγελματικής κατάρτισης. Xαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία αυτή και την κοινή προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, μεταφέροντας καλές πρακτικές από τη Γερμανία".

 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίεςδεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.