Νέες προσλήψεις πιστοποιημένων ιδιωτών στον ΕΦΚΑ για απονομή συντάξεων







Το δεύτερο βήμα θα είναι η απασχόληση των ιδιωτών στην έκδοση νέων κύριων συντάξεων και μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, δηλαδή και μετά το ορόσημο της εκκαθάρισης όλων των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων.

Το τρίτο βήμα, μετά την αποφασιστική μείωση των εκκρεμών αιτήσεων κύριων συντάξεων (και όχι μόνο των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων τον Ιούνιο), θα είναι η απασχόληση των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών και στο πεδίο της έκδοσης νέων επικουρικών συντάξεων.

Σημειώνεται πως από τον Νοέμβριο, οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές (333 έως τώρα) απασχολούνται μόνο στο πεδίο της έκδοσης νέων κύριων συντάξεων, μετά από δύο κύκλους εκπαίδευσης και πιστοποίησης.

 Εντός του τρέχοντος μήνος θα ξεκινήσει ο τρίτος κύκλος εκπαίδευσης, ενώ η πιστοποίηση όσων εκπαιδευτούν θα γίνει προς το τέλος του μηνός.

Έπειτα, όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει και τέταρτος κύκλος εκπαίδευσης και πιστοποίησης (τον Φεβρουάριο). Στο τέλος των επόμενων δύο κύκλων εκπαίδευσης-πιστοποίησης, αναμένεται οι πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές να ξεπεράσουν τους 550, ενώ θα είναι σε θέση να εκδίδουν, όπως προβλέπουν οι υπολογισμοί των ίδιων πηγών, κοντά στις 1.650 νέες κύριες συντάξεις κάθε μήνα και γύρω στις 19.800 ανά έτος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως στους σχεδιασμούς του e-EΦΚΑ είναι η διατήρηση της συνεργασίας με τους πιστοποιημένους ιδιώτες και μετά τη εκπλήρωση της δέσμευσης της κυβέρνησης έναντι των θεσμών για τον εκμηδενισμό των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων για κύριες συντάξεις τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος "Άτλας” για τον μήνα Νοέμβριο, οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις (δηλαδή αυτές που "μετρούν” πάνω από 3 μήνες) ανήλθαν σε 83.090, ενώ οι μη ληξιπρόθεσμες σε 33.853. Συνολικά, δηλαδή, οι ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες ανήλθαν σε 116.943.

Αυτό σημαίνει πως οι πιστοποιημένοι θα συνεχίσουν την απασχόληση τους μέχρι να μειωθούν δραστικά συνολικά οι εκκρεμείς και όχι μόνο οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις.

Την ίδια ώρα, η αύξηση των εκκρεμών αιτήσεων για επικουρικές συντάξεις επιβάλλει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη "μετάθεση” των πιστοποιημένων ιδιωτών και στην έκδοση νέων επικουρικών συντάξεων, μετά την αποφασιστική μείωση των εκκρεμών κύριων συντάξεων. Εξάλλου, δεδομένου πως δεν μπορεί να εκδοθεί επικουρική σύνταξη χωρίς την έκδοση οριστικής κύριας σύνταξης, η μείωση των εκκρεμών αιτήσεων κύριας σύνταξης θα οδηγήσει πολύ γρήγορα και στη μείωση των εκκρεμών αιτήσεων επικουρικής σύνταξης. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.