Νέα παιχνίδια με τα ελληνικά ομόλογα – Στα ύψη οι αποδόσεις τουςΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ''ΜΥΡΙΖΕΙ'' ΕΝΤΟΝΑ 2008-2010 ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ...

Την ώρα που η χώρα ετοιμάζεται να βγεί στις αγορές για να δανειστεί 3,5 δισ. με 10ετή ομόλογα, τα ελληνικά κρατικά χρεόγραφα βυθίζονται σε δίνη πιέσεων και οι αποδόσεις τους εκτοξεύονται στα ύψη. Είναι μια εξαιρετικά δυσμενής εξέλιξη που θα επηρεάσει προφανώς το κόστος δανεισμού (διαμόρφωση επιτοκίου) στη νέα ομολογιακή έκδοση.

Οι πιέσεις αποδίδονται κυρίως στις ανησυχητικές ενδείξεις για την πορεία του πληθωρισμού και για τις επιπτώσεις της πανδημίας σε δημοσιονομικό επίπεδο, καθώς προκύπτουν νέες ανάγκες στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Ενώ τα κρατικά ομόλογα των περισσότερων χωρών της Ευρωζώνης κινούνται σταθεροποιητικά, οι αποδόσεις των ελληνικών ανεβαίνουν σήμερα στα υψηλά 20μήνου, στα επίπεδα όπου είχαν βρεθεί κατά το πρώτο κύμα πανδημίας, τον Απρίλιο-Μάιο του 2020.

 Η απόδοση του 10ετούς υπερβαίνει οριακά το 1,50%, σημειώνοντας άνοδο κατά 10 μονάδες βάσης , με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.
Το 0,70% υπερβαίνει η απόδοση του 5ετούς τίτλου, που διαμορφώνεται περίπου 5,6 μονάδες βάσης πάνω από το προηγούμενο κλείσιμο.
sofokleousin.gr

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.