Φαλαινοειδές στην παραλία του Αλίμου - Επιχείρηση για τη διάσωση του


Ένα φαλαινοειδές που είχε εντοπιστεί χθες στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης και είχε οδηγηθεί στα ανοιχτά, εμφανίστηκε λίγο πριν τις 8 το πρωί της Παρασκευής στα ρηχά της παραλίας του Αλίμου.

Δύτες έχουν σπεύσει για να ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης του, ενώ στο σημείο αναμένεται να φτάσουν και επιστήμονες με εξειδικευμένες γνώσεις για τα φαλαινοειδή. 

Πρόκειται για ζιφιό  (Ziphius cavirostris), ένα κητώδες με εμφάνιση που θυμίζει μεγάλο δελφίνι και μήκος που φθάνει τα έξι μέτρα. Οι ζιφιοί είναι δύσκολο να παρατηρηθούν και να μελετηθούν λόγω του μεγάλου χρόνου κατάδυσής τους, αλλά και επειδή αποφεύγουν την επαφή με τον άνθρωπο. Οι ζιφιοί τρέφονται με βαθύβια καλαμάρια που συλλαμβάνουν σε βάθη που φθάνουν ή και ξεπερνούν τα 2000 μέτρα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.