Η κυβέρνηση συζητά και πάλι υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων υγειονομικών είναι σε αναστολή ..

 

 


Την ώρα που το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τα όρια του και υπάρχουν πολλές ελλίψεις σε υγειονομικό προσωπικό η κυβέρνηση βάζει ξανά στο τραπέζι την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όσους υγειονομικούς έχουν βγει σε αναστολή αλλιώς θα απολύονται

 

  Περίπου 5.000 υγειονομικοί παραμένουν σε αναστολή εξαιτίας της άρνησής τους να εμβολιαστούν. Αυτό περίπου 1.500 από τους 6.500 που βγήκαν σε αναστολή επέστρεψαν στις θέσεις τους αφού πρώτα νόσησαν.

Το υπουργείο Υγείας, ετοιμάζει σχέδιο αποπομπής των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να θεσμοθετηθεί ως υποχρεωτικός ο εμβολιασμός έναντι του κορονοϊού στον κλάδο και μετά τις 31 Μαρτίου, όταν και λήγει η ισχύς του υπάρχοντος νόμου, οι συμβάσεις όσων δεν έχουν εμβολιαστεί να καταγγελθούν.

Αυτό βέβαια θα περιλαμβάνει και τους 1.500 που σήμερα βρίσκονται στις θέσεις τους εξαιτίας του γεγονότος πως νόσησαν. Σύμφωνα με το ρεπορταζ του ΣΚΑΪ, μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Υγείας, Θάνου Πλεύρη, έχει ήδη συζητηθεί η άμεση προκήρυξη των θέσεων με βάση τον κανόνα 1 προς 1. Δηλαδή μια πρόσληψη για κάθε αποχώρηση. Παράλληλα στην ίδια συζήτηση φαίνεται να μπήκε και η μετατροπή των συμβάσεων από τρίμηνες σε οκτάμηνες. 

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.