Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα πραγματοποίησαν, τη Δευτέρα, μπροστά από το κτίριο του ΥΜΑΘ αγρότες και κτηνοτρόφοι από την κεντρική Μακεδονία.

«Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την ενέργεια και τις λοιπές εισροές», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέων Σιλάτων Χαλκιδικής, Δημήτρης Παπαδάκης, ζητώντας την υλοποίηση των εξαγγελιών για τα ηλεκτρονικά ενοικιαστήρια και τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ).

Για «νέα εμπόδια, όπως οι ρυθμίσεις που σκέφτονται για τους εργάτες γης», έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σήμαντρων Χαλκιδικής, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στην επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μ. Αντωνίου.

Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι – Αυξημένοι έως και 350% οι λογαριασμοί ρεύματος

Μεγάλο κίνδυνο ακόμη και για την επιβίωσή τους διατρέχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι που βλέπουν καθημερινά, τους τελευταίους μήνες, το κόστος παραγωγής να αυξάνεται, σύμφωνα με το thes.gr

Από το καλοκαίρι και μετά οι τιμές έχουν πάρει την… ανηφόρα όσον αφορά sτην ηλεκτρική ενέργεια, το πετρέλαιο αλλά και τις πρώτες ύλες που χρειάζονται, όπως ζωοτροφές, λιπάσματα και λοιπά αγροτικά εφόδια.

Με το «καλημέρα» το 2022, οι νέοι λογαριασμοί που φτάνουν στα χέρια τους είναι ακόμη πιο «φουσκωμένοι», με αποτέλεσμα να βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο.

Ο Βασίλης Γενίτσαρης, ιδιοκτήτης μεγάλης κτηνοτροφικής μονάδας στη Χρυσή Αριδαίας, του Nομού Πέλλας, δεν πίστευε στα μάτια του όταν ήρθε ο λογαριασμός του ρεύματος. Πριν από τέσσερις μήνες πλήρωνε περίπου 600-650 ευρώ μηνιαίως και τον Ιανουάριο ο λογαριασμός τον χτύπησε σαν «ηλεκτροσόκ». Καλείται να καταβάλει 1.954 ευρώ, μια αύξηση περίπου 350%, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη την καθημερινότητά του.

«Το 2021 είχα ετήσιο λογαριασμό ρεύματος 7.000-8.000 ευρώ. Με τα σημερινά δεδομένα, θα κληθώ να πληρώσω 26.000 με 27.000 χιλιάδες ευρώ», αναφέρει ο κ. Γενίτσαρης στο Thes.gr που σημειώνει πως σε αυτό πρέπει να προστεθεί η αύξηση στις πρώτες ύλες.

«Δεν μπορούμε να παράξουμε παραπάνω προϊόν. Για να μπορέσουμε να έχουμε ένα αξιοπρεπές κέρδος, θα έπρεπε να αυξηθούν και οι τιμές των προϊόντων που παράγουμε στο 100%. Ωστόσο, οι τιμές που δίνουμε είναι φιξ», δηλώνει, ενώ φοβάται πως πολλές κτηνοτροφικές μονάδες θα αναγκαστούν να κλείσουν.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.