ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΨΗΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ....



ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ;

Στους Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων θα γιορταστούν τα Θεοφάνεια την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου και όχι στη Λίμνη των Ιωαννίνων, όπως γίνεται παραδοσιακά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων το πρωί της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθούν είτε διπλές είτε τετραπλές Λειτουργίες μετά του Μεγάλου Αγιασμού, εκεί όπου αυτό επιτρέπεται από το υπάρχον δυναμικό των ιερέων.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος τόνισε πως όλες οι ενορίες και εκκλησίες έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε με το Μέγα Αγιασμό να γιορταστεί η ημέρα με το δέοντα σεβασμό.

«Δεν θα πάμε στη Λίμνη, δεν πρέπει να πάμε στη Λίμνη, για να προστατεύσουμε τους γύρω μας και τους εαυτούς μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης απευθύνοντας θερμή παράκληση σε όλους να προσέξουν πολύ. Στους πιστούς μετά τη λειτουργία, θα δοθούν μπουκαλάκια με αγιασμό.

Ο κ. Μάξιμος ανέφερε πως είναι πλέον ανεξέλεγκτη η κατάσταση, μίλησε για «όλεθρο» συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη διασπορά των κρουσμάτων και κάλεσε όλους να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν, να προσέξουν σε όλες τις δραστηριότητές τους, για την αποτροπή της περαιτέρω μετάδοσης της νόσου. «Έχουμε όλοι ευθύνη και συνεχίζουμε με αυτό τον τρόπο, δυστυχώς δεν εισακουόμαστε πάντοτε αλλά δεν θα πάψουμε να αγαπάμε και να υπενθυμίζουμε σε όλους τις υποχρεώσεις τους» είπε.

Σύμφωνα με οδηγία της Μητρόπολης σε κάθε ναό θα γίνουν 4 ακολουθίες, ενώ έχει προβλεφθεί όλοι οι πιστοί να πάρουν μπουκαλάκι με αγιασμό.

Στην Άρτα, σε συνεννόηση της Μητρόπολης με τον Ιατρικό Σύλλογο, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί φέτος η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Αράχθου «για τη διασφάλιση της υγείας των συνδημοτών μας λόγω συνωστισμού, ελπίζοντας όλοι μαζί του χρόνου υγιείς να τιμήσουμε τα Θεοφάνεια στο ιστορικό μας Γιοφύρι», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, με ανακοίνωση του, κάνει γνωστό ότι η καθιερωμένη τελετή καθαγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από το Γεφύρι της Πλάκας δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος τα Θεοφάνεια, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.