Βατικανό: Ο πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε τους φοροεισπράκτορες


Ο πάπας Φραγκίσκος ευλόγησε σήμερα τους φοροεισπράκτορες, λέγοντάς τους πως αν και δεν θα κερδίσουν ποτέ σε διαγωνισμό δημοφιλίας, το έργο τους είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία μίας δίκαιης κοινωνίας.

Απευθυνόμενος σε αντιπροσωπεία της ιταλικής Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων (Agenzia delle Entrate), ο ποντίφικας ανέφερε πως η φορολόγηση συχνά αντιμετωπίζεται σαν να «βάζεις χέρι στην τσέπη του άλλου». Υπογράμμισε, όμως, ότι όλοι πρέπει να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και ειδικά οι πλούσιοι, ώστε οι πλέον ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες να μην «συντρίβονται από τους ισχυρούς».

«Στην πραγματικότητα, η φορολόγηση είναι ένδειξη νομιμότητας και δικαιοσύνης», είπε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο ποντίφικας επαίνεσε το εθνικό σύστημα Υγείας της Ιταλίας, το οποίο είναι ως επί το πλείστον δωρεάν, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί ένα παράδειγμα για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωστά τα έσοδα από τους φόρους, και έκανε λόγο για «ένα από τα πιο όμορφα πράγματα» που έχει η χώρα. «Υπερασπιστείτε το, γιατί δεν πρέπει να διολισθήσουμε σε ένα σύστημα υγείας όπου κάποιος θα πρέπει να πληρώνει, όπου οι φτωχοί δεν έχουν δικαίωμα σε τίποτα», συνέχισε.

Παράλληλα, ο πάπας Φραγκίσκος έπλεξε το εγκώμιο όσων είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αποκηρύσσοντας τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.

Στην Ιταλία, όπου ένας κωμικός κάποτε είχε πει ότι η φοροδιαφυγή είναι το πιο δημοφιλές σπορ στη χώρα μετά το ποδόσφαιρο, υπολογίζεται ότι το κράτος χάνει κάθε χρόνο περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε επίσης στους φοροεισπράκτορες ότι αν και δεν αντιμετωπίζονται με στοργή επί γης, έχουν έναν προστάτη άγιο στον ουρανό. Τους υπενθύμισε ότι ο απόστολος Ματθαίος ήταν τελώνης - ένας φοροεισπράκτορας στη ρωμαϊκή εποχή - πριν αποφασίσει να ακολουθήσει τον Ιησού.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.