Άνοδος στην τιμή του φυσικού αερίου λόγω κερδοσκοπίας της ΓερμανίαςΕκρηκτική άνοδο σημειώνει σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου, καθώς η Γερμανία συνεχίζει την κερδοσκοπία, μεταπουλώντας στην Πολωνία και την Ουκρανία ρωσικό αέριο, το οποίο στερεί από τη δική της και την ευρωπαϊκή αγορά.

Μετά από πολλές ημέρες αποκλιμάκωσης, η τιμή του προϊόντος εκτοξεύεται σήμερα 17,1% υψηλότερα, στα 94,2 ευρώ ανά Mwh, προκαλώντας έντονες ανησυχίες  σε επιχειρήσεις και κυβερνήσεις χωρών - όπως η Ελλάδα - όπου η χονδρικές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος σημειώνουν ιστορικά ρεκόρ.

Η ραγδαία ανατίμηση του φυσικού αερίου αποδίδεται πρωτίστως στο γεγονός ότι για 15η συνεχή ημέρα, αντί να ρέει ρωσικό αέριο προς τη Γερμανία μέσω του αγωγού "Γιαμάλ-Ευρώπη", η ροή είναι αντίστροφη - από τη Γερμανία προς Πολωνία και Ουκρανία.

Ο όγκος αερίου που κατευθύνεται ανατολικά έφθασε σήμερα το πρωί σχεδόν τα 9,9 εκατ. κιλοβατώρες στον κόμβο μέτρησης Μαλνόφ, στα γερμανοπολωνικά σύνορα.Οι εξαγωγές μεταπωλούμενου προϊόντος μέσω αυτού του αγωγού αντιστοιχούν περίπου στο ένα έκτο την ετήσιων εξαγωγών αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη και την Τουρκία.

Πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε ότι η Γερμανία μεταπωλεί ρωσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία, αντί να ανακουφίζει με αυτό την "υπερθερμασμένη" δική της  αγορά.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.