Συμφωνία Αργεντινής -ΔΝΤ για δάνειο 45 δισ ευρώ!


 

Η Αργεντινή έχει συνάψει συμφωνία για ένα εφεδρικό ντιλ 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δήλωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση, μια σημαντική πρόοδος στις τεταμένες και μακροχρόνιες συνομιλίες για την αναδιάρθρωση δανείων που η χώρα δεν μπορεί να αποπληρώσει.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής βρίσκεται σε συνομιλίες, σύμφωνα με το Reuters για περισσότερο από ένα χρόνο με το ΔΝΤ σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα για την ανανέωση του χρέους από μια αποτυχημένη δανειακή συμφωνία 57 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2018, τη μεγαλύτερη ποτέ του ταμείου. Ολοκλήρωσε πληρωμή 700 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγει την Παρασκευή.

"Με αυτή τη συμφωνία, μπορούμε να οργανώσουμε το παρόν και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον", είπε ο πρόεδρος Αλμπέρτο ​​Φερνάντες σε ομιλία του στο έθνος από την κατοικία του στην πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες, προσθέτοντας ότι η συμφωνία δεν θα περιορίσει τα οικονομικά σχέδια ή τις δαπάνες της Αργεντινής.

"Είχαμε ένα απλήρωτο χρέος, το οποίο μας άφησε χωρίς παρόν και μέλλον. Τώρα έχουμε μια λογική συμφωνία που θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας μέσω της ανάπτυξής μας."

Το ΔΝΤ δεν σχολίασε τη συμφωνία.

Η πρόσφατη αβεβαιότητα σχετικά με μια συμφωνία έπληξε τα κρατικά ομόλογα της Αργεντινής, ενώ η ρητορική κατά του ΔΝΤ έχει αυξηθεί στη χώρα παραγωγής σιτηρών, με ορισμένους διαδηλωτές την Πέμπτη να ζητούν από την κυβέρνηση να αναστείλει τις αποπληρωμές.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.