Επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουκρανία 3 Φεβρουαρίου!!

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουκρανία στις 3 Φεβρουαρίου, όπου θα προσπαθήσει να μειώσει τις εντάσεις εν μέσω της ρωσικής στρατιωτικής ενίσχυσης στα σύνορά της, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet.Η Τουρκία προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να μεσολαβήσει στην αντιπαράθεση, δήλωσε ο Ερντογάν στις 20 Ιανουαρίου.

 Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αποδέχτηκε την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του να επισκεφθεί την Τουρκία, ώστε να γίνουν συζητήσεις για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.


“Αποδοκιμάζουμε τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς η ύπαρξη πολεμικής ατμόσφαιρας στην περιοχή και η εμφάνιση τέτοιας ψυχολογίας μας ενοχλεί ως χώρα που έχει σχέσεις και με τις δύο πλευρές”, είπε.

Την Πέμπτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας ζήτησε την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Μόσχας και Κιέβου σε συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας. Σε ανακοίνωσή του μετά τη συνεδρίαση αυτή, το Συμβούλιο ανέφερε ότι η κλιμάκωση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας.

 Την Τετάρτη, σε συνέντευξή του στο NTV, ο Ερντογάν δήλωσε ότι μια ρωσική επίθεση στην Ουκρανία δεν θα ήταν συνετή.

“Ελπίζω ότι η Ρωσία δεν θα προβεί σε ένοπλη επίθεση ή θα καταλάβει την Ουκρανία”, είπε, σύμφωνα με το Reuters. “Ένα τέτοιο βήμα δεν θα είναι σοφή πράξη για τη Ρωσία ή την περιοχή”.

“Υπάρχει ανάγκη για διάλογο που θα ακούσει τη Ρωσία και θα εξαλείψει τις εύλογες ανησυχίες της για την ασφάλειά της”, πρόσθεσε.  Τόνισε επίσης και πάλι την προθυμία της Τουρκίας να μεσολαβήσει στις διαπραγματεύσεις.

“Επαναλαμβάνω ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο και μετέφερα αυτά τα μηνύματα στον πρόεδρο Πούτιν και τον πρόεδρο (Βολοντίμιρ) Ζελένσκι”, δήλωσε ο Ερντογάν.

 “Νομίζω ότι και οι δύο χώρες γνωρίζουν την ειλικρίνεια και την καλή πρόθεση της Τουρκίας”.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.