Πάνω από 350 κλήσεις για πτώσεις στον πάγοΠάνω από 350 κλήσεις έχει δεχτεί τις τελευταίες ημέρες το επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ από πολίτες που έπεσαν και τραυματίστηκαν εξαιτίας του πάγου στην Αττική.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες – ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας – μετατρέπουν τους δρόμους σε παγοπίστες, με αποτέλεσμα δεκάδες πολίτες να γλιστρούν και να τραυματίζονται.

Από την άλλη πλευρά, η αδράνεια και η αναποτελεσματικότητα πολλών δημοτικών αρχών να ανοίξουν τους δρόμους έχει ως αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα άνθρωποι να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους και πολλοί να τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν μόνοι τους.
Η κατάσταση μάλιστα χειροτερεύει όσο περνούν οι ημέρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΑΒ, ενώ μέχρι την Τετάρτη το επιχειρησιακό κέντρο δέχονταν περίπου 90 κλήσεις την ημέρα, χτες δέχτηκε πάνω από 100 μόνο για τραυματισμούς από πτώση στον πάγο.

Με τα φορεία μέσα στα χιόνια οι διασώστες του ΕΚΑΒ – Δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα ασθενοφόρα
Οι κλειστοί δρόμοι σε πολλές περιοχές των Βορείων Προαστίων δυσκολεύει δραματικά το έργο των διασωστών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι αναγκάζονται να αφήνουν σε κεντρικούς δρόμους το ασθενοφόρο και να φτάνουν με τα πόδια στους τραυματισμένους πολίτες.

Υπήρξαν  πολλά περιστατικά σε Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Μελίσσια, Πεντέλη, Κηφισιά, Ηλιούπολη, Αγία Παρασκευή και Χολαργό όπου οι διασώστες μετέφεραν τα φορεία με τους ασθενείς μέσα στο χιόνι επειδή το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να προσεγγίσει.

Η κατάσταση μάλιστα δεν έχει βελτιωθεί και οι δρόμοι παραμένουν καλυμμένοι από τον πάγο πέντε ημέρες μετά.

Σημειώνεται πως το ΕΚΑΒ την Τετάρτη απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Ανέφερε πως λόγω του έντονου παγετού ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές αλλά και νυκτερινές ώρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσεων και πρόκλησης καταγμάτων, που ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σοβαρά.
«Οι απαραίτητες μετακινήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται μόνο με την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ολισθηρότητα του πεζοδρομίου – οδοστρώματος (σύντομες προληπτικές οδηγίες για τις μετακινήσεις με παγετό, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ΕΚΑΒ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.