Αύξηση τιμών των τροφίμων κατά 28% μέσα στο 2021.Το υψηλότερο επίπεδο τιμών εδώ και μια δεκαετία, από το 2011.

 


Μπορεί οι τιμές των τροφίμων υποχώρησαν τον Δεκέμβριο 2021 μετά από τέσσερα διαδοχικούς μήνες ανόδου, αλλά σημείωσαν άλμα 28% το 2021, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, ανακοίνωσε η υπηρεσία τροφίμων του ΟΗΕ.


Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο εδώ και μια δεκαετία, από το 2011, και παραμένουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.


Ο δείκτης τιμών τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ο οποίος παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές των πιο διαπραγματεύσιμων προϊόντων διατροφής παγκοσμίως, ήταν κατά μέσο όρο στις 133,7 μονάδες τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τις 134,9 το Νοέμβριο.

Ο δείκτης κινείται σε υψηλά 10 ετών, αντανακλώντας την υποχώρηση της παραγωγής και την ισχυρή ζήτηση την περασμένη χρονιά.

Σε ιστορικά υψηλά οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως

Οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων συνέβαλαν στην ευρύτερη άνοδο του πληθωρισμού (και το αντίστροφο), καθώς η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει από την κρίση του κορωνοϊού.

Ο FAO έχει προειδοποιήσει ότι το υψηλότερο κόστος των τροφίμων στις χώρες που εξαρτώνται από τις εισαγωγές θέτει σε κίνδυνο τους φτωχότερους πληθυσμούς.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.