Οι αγρότες ζητούν απ’ τον ΕΛΓΑ επιστροφή του επιπλέον 20% των ασφαλίστρων


Παραγωγοί που πλήρωσαν επιπλέον 20% ως ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ διαπίστωσαν ότι τα ποσά που τους καταβλήθηκαν στις αποζημιώσεις του ανοιξιάτικου παγετού του 2021 δεν ανταποκρίνονται στην ασφαλιστική βαθμίδα που επέλεξαν.

Για τον λόγο αυτόν αγροτικοί σύλλογοι του Βελβεντού και της Νάουσας ζητούν να δοθεί άμεσα λύση και να επιστραφεί το επιπλέον των χρημάτων που πλήρωσαν για τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ.

Σε επιστολή τους ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας και ο Αγροτικός Σύλλογος Βελβεντού αναφέρουν: «Παρατηρήθηκε το γεγονός ότι κάποιοι αγρότες αποζημιώθηκαν στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας χωρίς να έχουν καταβάλει το +20% στα ασφάλιστρά τους. Αυτό, φυσικά, προέβλεπε η σχετική τροπολογία που σωστά κατέθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η τροπολογία που κατατέθηκε το φθινόπωρο αυτό είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι συνάδελφοι αγρότες να δηλώσουν το +20% (δηλαδή πλήρωσαν 20% αυξημένα ασφάλιστρα) κατά τη δήλωση ΟΣΔΕ που έγινε την άνοιξη κάνοντας χρήση του δικαιώματος που προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ».

Για τους παραπάνω λόγους οι αγροτικοί σύλλογοι ζητούν να δρομολογηθεί η επιστροφή των χρημάτων στους αγρότες που έχουν δηλώσει το +20%.

Επίσης επανέρχονται και στο αίτημα σχετικά με τα ασφάλιστρα και την τιμή αποζημίωσης για τα πλατύκαρπα ροδάκινα και νεκταρίνια, επισημαίνοντας ότι «οι εμπορικές τιμές των εν λόγω προϊόντων είναι από 2,5 έως 3 φορές ακριβότερα, από τα αντίστοιχα».

zougla.gr


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.