Πτώση στην τιμή του χρυσού κατά 2% μετά τις ανακοινώσεις της FED

 

Ισχυρή πτώση κατέγραψε ο χρυσός στη συνεδρίαση της Πέμπτης, σημειώνοντας την πιο απότομη ημερήσια πτώση για το πολύτιμο μέταλλο σε διάστημα έξι εβδομάδων, μία ημέρα μετά τα πρακτικά της Fed.

Οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων ενδέχεται να έρθουν πιο σύντομα και με ταχύτερο ρυθμό από αυτόν που ανέμεναν προηγουμένως.

Ο πληθωρισμός είναι συνήθως θετικό στοιχείο για τον χρυσό, όμως το ενδεχόμενο υψηλότερων επιτοκίων κάνει τον χρυσό να χάσει λίγη από τη «λάμψη» του.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου κατέγραψε πτώση 35,90 δολάρια ή -2% στα 1.789,20 δολάρια ανά ουγγιά, έπειτα από άνοδο 0,6% την Τετάρτη. Στην αρχή της εβδομάδας, η τιμή είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Δεκεμβρίου.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.