Αύξηση του εξωτερικού χρέους στην Κίνα κατά 16,7 δισ. δολάρια - Στα $2,7 τρισ. συνολικά




Το εξωτερικό χρέος της Κίνας αυξήθηκε κατά 16,7 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2021, εν μέρει λόγω των αυξημένων αγορών ομολόγων σε γουάν από ξένους επενδυτές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Περίπου το 47% του ανεξόφλητου χρέους της Κίνας ύψους 2,7 τρισ. δολαρίων στο τέλος Σεπτεμβρίου προέρχεται από μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, αυξημένες κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το τέλος Ιουνίου, ανέφερε ο Wang Chunying, αναπληρωτής διευθυντής και εκπρόσωπος της Κρατικής Διοίκησης Συναλλάγματος, σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Τα αυξημένα μερίδια των επενδυτών offshore εταιρειών σε ομόλογα onshore εταιρειών αντανακλούν το επιτυχημένο άνοιγμα της Κίνας στις χρηματοπιστωτικές αγορές της και την εμπιστοσύνη τους στις οικονομικές προοπτικές της χώρας, φέρεται να είπε ο Wang.

Η αρχή θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κλίμακα και τη δομή του εξωτερικού χρέους της Κίνας και να προφυλάσσεται από τους κινδύνους από τις διασυνοριακές ροές κεφαλαίων, δήλωσε ο Wang, αναφέροντας τις προκλήσεις από την παγκόσμια πανδημία και τις αναμενόμενες αλλαγές της νομισματικής πολιτικής από ορισμένες ανεπτυγμένες οικονομίες. 

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.