Τζόκοβιτς: Νόσησε στις 16/12, έλαβε ιατρική εξαίρεση



Ο Σέρβος πρωταθλητής του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ''εξαίρεση εμβολιασμού'' για να εισέλθει στην Αυστραλία λόγω πρόσφατης μόλυνσης από την Covid-19, αναφέρουν οι δικηγόροι του στα δικαστικά έγγραφα.
«Η ημερομηνία του πρώτου θετικού τεστ Covid PCR καταγράφηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2021», ανέφεραν. Στον Τζόκοβιτς απαγορεύτηκε η είσοδος στην Αυστραλία αφού προσγειώθηκε στη Μελβούρνη αυτή την εβδομάδα για να παίξει στο Aυστραλιανό Open και το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Στα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Σάββατο (8/1), οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ανέφεραν ότι ο παίκτης είχε λάβει προσωρινή βίζα για να εισέλθει στη χώρα και του χορηγήθηκε «ιατρική εξαίρεση από τον εμβολιασμό κατά της Covid-19», λόγω της πρόσφατης μόλυνσης του.

Τα έγγραφα αναφέρουν ότι ένα πιστοποιητικό εξαίρεσης κατέγραφε ότι 14 ημέρες αφότου βρέθηκε θετικός τον Δεκέμβριο, «ο παίκτης δεν είχε πυρετό ή αναπνευστικά συμπτώματα του κορονοϊού τις τελευταίες 72 ώρες». Δεν είχε υπάρξει προηγούμενη ανακοίνωση για τη μόλυνση του.

Η εξαίρεση του Τζόκοβιτς δόθηκε από δύο ανεξάρτητες ιατρικές επιτροπές που οργανώθηκαν από το Tennis Australia, το όργανο που διευθύνει τη διοργάνωση, και την πολιτεία Βικτώρια.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κράτηση σε δομή μεταναστών και η ακρόαση για την απέλαση ή την αποδοχή της βίζας του έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα

Η απόρριψη της βίζας του Τζόκοβιτς από την κυβέρνηση της Αυστραλίας και όλα όσα ακολούθησαν παραμένουν κυρίαρχο θέμα συζήτησης σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, με τον Σέρβο πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς να κατηγορεί την Αυστραλία ότι «κακομεταχειρίζεται» τον πρωταθλητή.

Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο καιρό θα παραμείνει ο Τζόκοβιτς στο ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών που έχει συχνά επικριθεί για τις κακές συνθήκες του. Η Σερβία έχει ζητήσει από την Αυστραλία να τον μεταφέρει σε άλλο ξενοδοχείο.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.