Η ολλανδική εταιρεία ακινήτων Ten Brinke Hellas επεκτείνεται ραγδαία στον χώρο ακινήτων στην Ελλάδα

 


Όλο και περισσότερες ξένες εταιρείες ακινήτων επενδύουν και επεκτείνονται στον ελληνικό χώρο και διεκδικούν μεγάλο μερίδιο στην Ελληνική αγορά

 Μια από αυτές  ο Όμιλος Ten Brinke με  επενδύσεις συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας 2021-2023

Από τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικής χρήσεως ακίνητα, που βρέθηκαν αρχικά στο επίκεντρο της εταιρείας, πλέον η Ten Brinke Hellas δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε πολλές κατηγορίες ακινήτων όπως αποθηκευτικοί χώροι (logistic centers), εμπορικά πάρκα (retail parks), ξενοδοχεία (hotels), γραφειακοί χώροι (offices). Μάλιστα, εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, η Ten Brinke Hellas προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα της αγοράς αναπτύσσοντας ένα από τα μεγαλύτερα logistic centers στην Ελλάδα σε πελάτες όπως η Public και η Grivalia. Ταυτόχρονα, προβλέποντας τη μετακίνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος από τα κλειστά εμπορικά κέντρα τύπου mall σε ανοιχτά εμπορικά πάρκα, η εταιρεία έχει δρομολογήσει ήδη την ανάπτυξη 5 νέων εμπορικών πάρκων σε Αττική, Ηράκλειο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη τα οποία προσελκύουν ήδη διεθνή και εγχώρια brands.

Ένα από τα μεγαλύτερα projects που κατασκευάζει σήμερα στη χώρα μας η Ten Brinke είναι το εμπορικό πάρκο επί της Λεωφόρου Πειραιώς στη συμβολή με τη Λεωφόρο Κηφισού, το οποίο αρχικά και προ υγειονομικής κρίσης είχε σχεδιαστεί να γίνει κλειστό κέντρο 32.000 τ.μ.

Αντ’ αυτού, στο οικόπεδο των 14.893 τετραγωνικών μέτρων, αποφασίστηκε να αναπτυχθεί ανοιχτό retail park έκτασης 25.000 τ.μ.

Παράλληλα ο Όμιλος προχωρά στην ανάπτυξη δύο νέων logistics parks ενώ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με key players της ελληνικής αγοράς για την ολοκλήρωση ενός νέου project σε συνολική επιφάνεια γης άνω των 100.000 τ.μ. με μισθώσιμη επιφάνεια άνω των 35.000 τμ.

Tέλος στον τομέα των οικιστικών project, έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή καινούργιων κατοικιών σε οικόπεδο 2,1 στρεμμάτων απέναντι από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το οικιστικό συγκρότημα στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στην περιοχή του Ελληνικού. Τέλος μέσα στο 2022 αναμένεται να ολοκληρώσει συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή του Golf Γλυφάδας σε οικόπεδο 2.000  τ.μ.

Ο Όμιλος κλείνει το 2021 έχοντας ολοκληρώσει έργα συνολικών επιφανειών 70.000 τ.μ. Μέσα στο 2022 αναμένεται να αναπτύξει και να παραδώσει 79 νέα projects κατανεμημένα σε όλη την ελληνική επικράτεια, από τη Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη και από την Ρόδο έως την Κέρκυρα, εκτιμώμενης αξίας 150 εκατ. ευρώ τα οποία περιλαμβάνουν, εκτός από κατοικίες, συγκροτήματα logistics και εμπορικά πάρκα, ξενοδοχειακές μονάδες, κτίρια γραφείων, καθώς επίσης κτίρια εμπορικής εκμετάλλευσης.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.